VIDEO ⟩ "Tas ir negods." Jaunā Lielbritānijas premjere reiz aizsvilusies par sieru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP

Pirmdien, 5. septembrī, tapa zināms, ka par Lielbritānijas premjerministri kļūs līdzšinējā ārlietu ministre Liza Trasa, amatā aizstājot Borisu Džonsonu. Daudziem britiem atmiņā palikusi kāda spilgta runa, kurā Trasa dedzīgi runāja par sieru. 

Trasa, kura uzvarēja cīņu arī par Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amatu, pēc rezultātu uzzināšanas paziņoja, ka jūtas pagodināta par ievēlēšanu pēc "vienas no garākajām darba intervijām vēsturē".

Trasa guva īpašu popularitāti britu vidū, kad, esot vides ministres amatā, sniedza efektīgu runu par pārtikas tirgu, kas vēlāk strauji izplatījās sociālajos tīklos.

"Patlaban mēs importējam divas trešdaļas no mūsu āboliem. Mēs importējam deviņas desmitdaļas no mūsu bumbieriem. 

Mēs importējam divas trešdaļas no visa mūsu siera. Tas ir negods,"

savā runā 2014. gadā teica toreizējā Lielbritānijas vides ministre, kas pirmdien stājas premjeres godā.

"Mēs pārdodam tēju Ķīnai. Jorkšīras tēju!"

"Tāpat kā eksportēt mūsu fantastisko ēdienu uz ārvalstīm, es gribu redzēt mūs, ēdot vairāk britu ēdienu šeit, Lielbritānijā.

@viceworldnews The UK’s next Prime Minister will either be Liz Truss or Rishi Sunak – and at the moment Truss, the current Foreign Secretary, is the clear frontrunner to replace Boris Johnson. That may surprise anyone who watched this speech she gave while Environment Secretary at the Conservative Party conference in 2014. #LizTruss #cheese #disgrace #politics #british ♬ original sound - VICE World News

Džonsons, kurš premjerministra amatā stājās pirms trim gadiem, 7. jūlijā bija spiests atkāpties vairāku skandālu dēļ, kas cita starpā saistīti ar karantīnas režīma pārkāpumiem Dauningstrītā, izšķērdīgu savas oficiālās rezidences renovāciju un nepiedienīgā uzvedībā apsūdzēta kandidāta iecelšanu augstā amatā. Viņš turpināja vadīt partiju un valdību, līdz kļūs zināms jaunais toriju līderis.

Trasa būs trešā sieviete Lielbritānijas premjerministres amatā aiz Terēzas Mejas un Mārgaritas Tečeres.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu