Brīdina par viltvāržiem, kuri izsūtījuši SMS Latvijas armijas vārdā

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Motortion Films/Shutterstock

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) neizsūta īsziņas par valsts aizsardzības dienestu (VAD), paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Sociālajos tīklos ievietota informācija par to, ka it kā armijas vārdā tiek izsūtītas īsziņas par konkrētā adresāta izvēli VAD. Tāpat īsziņā minēts konkrēts dienesta sākuma datums un ilgums, proti, nākamā gada februāris un 12 mēneši.

Foto: Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrija šādas īsziņas nav izsūtījusi, un šādu īsziņu izsūtīšana saistībā ar VAD šobrīd netiek plānota.

Par šādiem dezinformācijas gadījumiem, kas saistīti ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, ministrija lūdz sazināties aizsardzības resora sociālo tīklu kontos.

Tāpat ministrija atgādina, ka pirmais VAD iesaukums ir plānots janvāri, un Aizsardzības ministrija aicina Latvijas pilsoņus vecumā no 18-27 pieteikties brīvprātīgi.

Jau ziņots, ka valdība otrdien uzklausīja informatīvo ziņojumu un atbalstīja VAD ieviešanu.

Pienākums dienēt būs visiem Latvijas pilsoņiem - vīriešiem vecumā no 18 līdz 27 gadiem, kā arī dienestam brīvprātīgi varēs pieteikties Latvijas pilsones - sievietes šajā pašā vecuma grupā.

Pirmajam iesaukumam 2023.gada janvārī Aizsardzības ministrija aicinās Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 27 gadiem brīvprātīgi pieteikties militārajai apmācībai. Sākot ar 2023.gada otro pusgadu, pilsoņus iesauks arī obligātā kārtā. Gadā plānoti divi iesaukumi - janvārī un jūlijā.

Plānots attīstīt četrus valsts aizsardzības dienesta izpildes veidus - dienestu Nacionālo bruņoto spēku vienībā, dienestu Zemessardzē, augstskolu studentu speciālās militārās apmācības apguvi un valsts civilo dienestu.

Dienests Nacionālo bruņoto spēku vienībās ilgs 11 mēnešus. Pirmajā pusgadā apmācāmie apgūs militāro pamatapmācību un apmācību militārajā specialitātē, bet otrajā pusgadā dienēs bruņoto spēku vienībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu