WNBA leģenda Bērda noslēdz spēlētājas karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sjū Bērda
Sjū Bērda Foto: AP/Scanpix

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienība Sietlas "Storm" otrdien piedzīvoja neveiksmi izslēgšanas spēlēs, nesasniedzot finālu, un līdz ar to savu karjeru beidza leģendārā ASV basketboliste Sjū Bērda.

"Storm" savā laukumā ar rezultātu 92:97 (23:19, 24:25, 12:22, 33:31) piekāpās Lasvegasas "Aces", pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām zaudējot ar 1-3.

Bērda savā karjeras pēdējā mačā guva astoņus punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, taču Sietlas vienību no neveiksmes neglāba arī Brianas Stjuartes 42 gūtie punkti.

"Dīvaini. Noteikti sirreāli. Sākotnēji jutos bēdīga par sezonu un spēli. Kad emocijas sāka nākt uz āru, sapratu, ka tā ir mana pēdējā spēle," pēc zaudējuma teica Bērda. "Vēlējos pēdējo reizi pateikt paldies, jo savā ziņā šis ir arī priecīgs brīdis. Esmu lepna par visu, ko izdevās šeit paveikt."

41 gadu vecā Bērda par karjeras noslēgšanu domāja jau pagājušās sezonas beigās, taču šī gada februārī pagarināja līgumu ar Sietlas vienību uz vēl vienu sezonu, un jau pirms sezonas sākuma paziņoja, ka šī būs viņas noslēdzošā sezona profesionāles karjerā.

Bērda ir četrkārtēja WNBA čempione, kura 12 reizes spēlējusi WNBA Visu zvaigžņu spēlē, kā arī ir vecākā līgas basketboliste. Viņa ir pavadījusi visu savu WNBA karjeru "Storm" rindās, kas viņu draftēja 2002.gadā ar pirmo numuru.

Basketboliste kopā ar Sietlas komandu četras reizes izcīnījusi WNBA čempiontitulu. Tāpat viņa ar ASV sieviešu basketbola izlasi triumfējusi piecās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, pirmo reizi to izdarot 2004.gadā Atēnu olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr otrā pusfināla sērijā, kurā rezultāts ir neizšķirts 2-2, spēkojas Konektikutas "Sun" un Čikāgas "Sky", kas pērn izcīnīja čempiontitulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu