Zināms Latvijas hokeja izlases spēļu grafiks nākamā gada pasaules čempionātā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) publiskojusi nākamā gada Latvijā un Somijā notiekošā pasaules čempionāta spēļu grafiku.

Kā zināms, 2023. gadā pasaules čempionātam bija jānorisinās Krievijā, bet pēc okupantu iebrukuma Ukrainā organizatoru tiesības tika deleģētas Latvijai un Somijai.

Latvijas izlase 2023.gada pasaules čempionāta elites divīzijā atklāšanas cīņā 12.maijā, plkst. 20:20 tiksies ar Kanādu, bet pirms šīs spēles notiks Čehijas un Slovākijas izlašu duelis.

Latvijas spēļu grafiks 2023. gada pasaules čempionātā:

12. maijā pret Kanādu

13. maijā pret Slovākiju

15. maijā pret Čehiju

17. maijā pret Norvēģiju

19. maijā pret Slovēniju

20. maijā pret Kazahstānu

23. maijā pret Šveici

B apakšgrupā Rīgā spēlēs Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, bet A grupā Somijā spēlēs ASV, Zviedrija, Vācija, Dānija, Francija, Austrija un Ungārija. Atklāšanas mačā mājiniece Somija 12.maijā, plkst.16:20 tiksies ar ASV izlasi.

Apakšgrupu turnīrs Somijas pilsētas Tamperes "Deck Arena" un "Arēnā Rīga" norisināsies līdz 23.maijam. 25.maijā Tamperē un Helsinkos norisināsies arī divas ceturtdaļfināla spēles. Ja Latvija un Somija kvalificēsies ceturtdaļfinālam, tad šie mači norisināsies 25.maija vakarā. Pusfināli un spēles par medaļām notiks Tamperē.

Šogad pasaules čempionātā, kas norisinājās Somijā par uzvarētājiem kļuva mājinieki, kas finālā ar 4:3 papildlaikā pieveica Kanādu. Bronzas medaļas izcīnīja čehi, bet Latvijas izlase ierindojās 10.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu