Bosnijas un Hercegovinas zvaigzne Nurkičs: Kāda jēga, ja četriem spēlētājiem jāguļ vienā gultā?

Apollo.lv
Jusufs Nurkičs
Jusufs Nurkičs Foto: Reuters/ScanPix

Bosnijas un Hercegovinas vīriešu basketbola izlases līderis Jusufs Nurkičs pēc izstāšanās no Eiropas basketbola čempionāta asu kritiku veltījis savas valsts basketbola federācijai, vēsta "SportSport".

Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlase trešdien, 7. septembrī, "Eurobasket" B apakšgrupas izšķirošajā mačā piedzīvoja zaudējumu Lietuvai ar rezultātu 70:87. Līdz ar to Bosnijas un Hercegovinas basketbolisti izstājās no tālākas dalības Eiropas čempionātā.

Tiesa, Bosnijas un Hercegovinas dalība Eiropas čempionātā kopumā ilgu laiku bija apdraudēta nepietiekama finansējuma dēļ. Vien dažas nedēļas pirms čempionāta sākuma tika apstiprināta bosniešu dalība Eiropas izlašu basketbola lielākajā forumā.

Bosnijas un Hercegovinas līderis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Portlendas "Trail Blazers" centra spēlētājs Jusufs Nurkičs sarunā ar "SportSport" norādīja, ka komandas biedriem viņam pārmetumu neesot.

"Mūsu gadījumā viss ir slikti vai labi. Vidusceļa nav. Lepojos ar puišiem, treneriem, apkalpojošo personālu. Ņemot vērā neskaidrības, ar kurām saskārāmies, šāds rezultāts ir iespaidīgs. Mēs darījām, ko varējām. Bosnija un Hercegovina var būt lepna," norādīja centra spēlētājs.

Tomēr valsts basketbola federācijai Nurkičs gan nekautrējās veltīt skarbākus vārdus.

"Viss sākas ar federāciju. Kas mums vispār ir? Vai mums ir cilvēki, kuri to vada? Vai mēs treneri dabūjam vien 10 dienas pirms [Eiropas čempionāta]. Pirms došanās laukumā daudz kam ir jānotiek, jo pati spēle ir vieglākā daļa. Dodiet man [labu] basketbola federācijas prezidentu, direktoru, valdi, un mums ar sagatavošanos, hoteļiem, ēdināšanu nekad nebūs problēmu," sacīja Nurkičs, kurš norādīja, ka sagatavošanās procesu būtu gatavs plānot viņš pats, ja augstāk minētajās pozīcijās tiktu nozīmēti, viņaprāt, profesionāli cilvēki.

Bosnieši mačā pret Lietuvu brīžiem izskatījās paguruši. Nurkičs skaidroja, ka tam esot pavisam racionāls iemesls, jo viņa valstsvienībai netika nodrošināti pieņemami dzīvošanas apstākļi.

"Kāda jēga, ja četriem spēlētājiem jāguļ vienā gultā? Ir jāsaprot, ka valstsvienība ir pāri visam. Sportistiem ir jāsaņem labākos apstākļus. Šādi mēs neprogresēsim. Mēs nevaram turpināt rādīt brīnumus, jo šis tik tiešām bija brīnums. Uz turnīru aizbraucām ar 12 puišiem, kuri laukumā atdeva visu," nobeigumā teica Nurkičs.

Bosnija un Hercegovina grupu turnīrā piecās spēlēs izcīnīja divas uzvaras, pārspējot Ungāriju, kā arī apakšgrupas pirmās vietas ieguvēju Slovēniju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu