Avārijas rezultātā Rēzeknes upē nonākušie naftas produkti nav būtiski piesārņojuši vidi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ūdens. Ilustratīvs foto.
Ūdens. Ilustratīvs foto. Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Trešdien notikušās avārijas rezultātā Rēzeknes upē nonākušie naftas produkti nav būtiski piesārņojuši vidi, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Vakar, saņemot informāciju par ceļu satiksmes negadījumu Griškānu pagastā uz autoceļa Jēkabpils - Krievijas robeža tilta, kur vieglās automašīnas avārijas rezultātā upē nelielā daudzumā nokļuva naftas produkti - degviela un eļļa, VVD inspektors nekavējoties ieradās notikuma vietā.

Precīzs degvielas daudzums automašīnas bākā nebija zināms, tomēr, ar mērķi novērst iespējamos vides riskus, Rēzeknes upē trijās vietās lejpus straumei tika izvietotas naftas produktu absorbējušās bonas - pie tilta, lejpus straumei aptuveni pēc 500 metriem un pēc diviem kilometriem.

Jalinska uzsver, ka uz tilta operatīvi tika nokaisīts absorbents, lai nodrošinātu dīzeļdegvielas noplūdes lokalizāciju, turpmāko savākšanu un utilizāciju. Tādējādi degvielas noplūde ūdenī vērtējama kā minimāla un nenozīmīga.

VVD, novērtējot Rēzeknes upes stāvokli, naftas produktu plēve uz upes bija vērojama pavisam nelielā daudzumā, kas nevarēja radīt būtiskus piesārņojuma draudus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu