VIDEO ⟩ Francijas basketbolisti neticami izglābjas no zaudējuma un pirmie iekļūst EČ ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Francijas vīriešu valstsvienība sestdien Berlīnē kā pirmā iekļuva Eiropas čempionāta basketbolā ceturtdaļfinālā.

Francija ar rezultātu 87:86 (18:11, 25:24, 6:22, 28:20, 10:9) pagarinājumā nosargāja uzvaru pār Turciju.

Pēc grupas spēlēm Turcijas valstsvienībai savainojuma dēļ vairs nevar palīdzēt viens no komandas līderiem saspēles vadītājs Šeins Larkins. Laukumā varēja manīt viņa trūkumu, jo pirmās ceturtdaļas ievadā Turcijas basketbolistiem izdevās gūt pirmos punktus vien pēc vairāk nekā trīs spēlētām minūtēm.

Otrās ceturtdaļas ievadā francūžiem izdevās palielināt pārsvaru pat līdz 16 punktiem, taču pirms došanās pārtraukumā turkiem izdevās sadeldēt deficītu līdz astoņiem punktiem (35:43).

Trešajā ceturtdaļā iniciatīvu pilnībā pārņēma Turcijas basketbolisti, ļaujot francūžiem desmit minūšu laikā gūt tikai sešus punktus, un pirmo reizi izvirzījās vadībā ar 57:49.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Francija ātri atguva zaudēto, samazinot Turcijas pārsvaru līdz vienam punktam (56:57). Atlikusī mača daļa ritēja spraigā cīņā, un pēc Rūdija Gobēra veiksmīga bumbas trieciena no augšas divas sekundes līdz pamatlaika beigām francūži panāca neizšķirtu 77:77.

Pagarinājumā turki vairākkārt pieļāva kļūdas pēc kurām Francijai izdevās gūt punktus un tikt pie panākuma.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar iespaidīgu "double-double" bija Gobērs, kurš guva 20 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, bet vēl pa 13 punktiem pievienoja Evans Furnjē un Tomā Ertels.

Turcijas valstsvienībā Bugrahans Tuncers guva 22 punktus, kamēr ar 18 gūtajiem punktiem izcēlās Furkans Korkmazs.

Francija ceturtdaļfinālā stāsies pretī Serbijas un Itālijas dueļa uzvarētājai.

Šodien vēl plkst.15.45 spēkus mēros Slovēnija un Beļģija, plkst.19 Vācija stāsies pretī Melnkalnei, bet dienas pēdējā spēlē plkst.21.45 Spānija stāsies pretī Lietuvas valstsvienībai, kamēr pārējie četri astotdaļfināla dueļi tiks aizvadīti svētdien.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļuva izslēgšanas spēlēs. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu