Rīgā būtisks skolēnu skaita samazinājums vērojams vidusskolās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klase. Attēls ilustratīvs.
Klase. Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Būtiskākais skolēnu skaita samazinājums galvaspilsētā vērojams vidusskolās, liecina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta apkopotā informācija.

Kopumā Rīgas skolās skolēnu skaits no 1. līdz 12. klasei palielinājies par 464 bērniem. Ja 2021. gada 1. septembrī skolēnu skaits Rīgas skolās bija 68 207, tad šī gada 1.septembrī Rīgas skolās kopumā mācījās 68 671 skolēns.

Tomēr palielinājums saistāms ar Ukrainas bēgļu bērnu uzņemšanu Rīgas skolās.

Pēc departamenta sniegtās informācijas, šajā mācību gadā Rīgas skolās izglītību iegūs 1519 skolēni no Ukrainas, no tiem 179 mācīsies Rīgas Ukraiņu vidusskolā.

1.-6. klašu grupā mācīsies 952 ukraiņu bērni, bet kopējais bērnu skaita palielinājums šajās klasēs ir par 852.

7.-9. klašu grupā mācīsies 444 ukraiņu bērni, bet kopējais bērnu skaita palielinājums ir par 299.

Vidusskolā ir 123 ukraiņi, bet kopējais samazinājums ir par 694 skolēniem.

Kā skaidroja departamentā, būtiskāks skolēnu samazinājums skar vidējās izglītības posmu 10.-12. klasē. Iespējams, tam par pamatu varbūt arī šogad organizētais vienotais iestājpārbaudījums 10. klasēs. Ne katrs to izturēja un, iespējams, izvēlējās mācīties un apgūt profesionālo izglītību.

1.-6.klašu grupā Rīgas skolās bērnu skaits būtiski nemainās, bet 7.-9.klašu grupā ir mazāks bērnu skaits, bet tas izskaidrojams ar to, ka 9.klases pabeidza vairāk bērnu nekā ir šogad 7.klašu grupā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu