Aculiecinieki Krievijas-Igaunijas pierobežā manījuši tanku, kas ir identisks Narvā demontētajam (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Krievijas – Igaunijas pierobežā uzstādīts tanks T-34, kas ir identisks Narvā demontētajam, vēsta portāls "Limon.ee".

Tanks tika uzstādīts netālu no Ivangorodas-Narvas kontrolpunkta. Tanks ir tehniski labā kārtībā.

16. augustā tika sākta padomju laika pieminekļu demontāža un pārvietošana Narvā un tās apkaimē.

Igaunijas valdība, kas lēmumu padomju pieminekļu demontāžu sākt Narvas apkaimē pamatoja ar to, ka tur ir vislielākās situācijas saspīlējuma iespējas.

Tanks "T-34" četru stundu laikā tika demontēts no platformas Narvā un pēc tam pārvietots uz Igaunijas Kara muzeju Tallinas pievārtē esošajā Vīmsi, kur tiks izlikts apskatei.

Policija paziņoja, ka aizturējusi astoņus cilvēkus, kuri tanka pārvietošanas laikā aicinājuši citus vardarbīgi pretoties valdības lēmuma izpildei.

Pie vietas, kur atradās tanks, otrdienas vakarā sapulcējās apmēram 200 cilvēku. Daudzi vietā, kur atradās piemineklis, nolika ziedus, taču situācija bija mierīga, no notikuma vietas ziņoja Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR reportieris.

No publiskās telpas aizvāktas arī divas piemiņas plāksnes, kas atradās Pētera laukumā Narvas centrā, piemineklis sarkanarmiešiem parkā pie pils un piemiņas zīme jaunākajam leitnantam Igoram Grafovam Vazas ciemā. Narva-Jēsū aizvākts piemineklis "Trīs durkļi" un piemineklis padomju karaspēka desantam pie Merikilas ciema.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu