Kariņš: TUA un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas turpmāk iegūt būs daudz grūtāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Būs daudz skaidrāki un stingrāki nosacījumi termiņuzturēšanās atļauju (TUA) un pastāvīgās uzturēšanās atļauju atjaunošanai, pirmdien, 12. septembrī, preses konferencē pēc valdības koalīcijas sadarbības sanāksmes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka Iekšlietu ministrija (IeM) izstrādājusi likumprojektu, kura izstrādē piedalījās vairāku partiju un nozaru pārstāvji, taču vēlāk koalīcijas partneri Nacionālā apvienība (NA) un "Konservatīvie" piedāvāja papildu ierosinājumus. Lai nekavētu procesu, panākta vienošanās, ka IeM izstrādātais likuma grozījumu variants tiks skatīts Saeimā, vienlaikus diskusiju gaitā precizējot likumprojektā ietvertos nosacījumus.

Kariņš pauda pārliecību, ka Saeimā tiks panākta gala vienošanās, tomēr "pašlaik vēl ir grūti komentēt, tieši kādi būs likumā ietvertie nosacījumi, jo ir arī dažādi tehniskas dabas jautājumi, par ko jāvienojas".

Jau ziņots, ka Saeima 8. septembrī nodeva izskatīšanai komisijās Nacionālās apvienības (NA) un "Konservatīvo" politiķu rosinātos likuma grozījumus, kas paredz apturēt TUA pagarināšanas iespēju Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kas to saņēmuši, pamatojoties uz veiktajām investīcijām vai iegādājoties nekustamo īpašumu Latvijā.

Savukārt IeM ir izstrādājusi cita veida piedāvājumu grozījumiem Imigrācijas likumā, arī paredzot stingrākas prasības TUA izsniegšanā Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Saeima iepriekš galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Imigrācijas likumā, kas nosaka, ka līdz 2023. gada 30. jūnijam ir apturēta pirmreizējo TUA atļauju izsniegšana Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu