VIDEO ⟩ Jaunā Lielbritānijas karaļa uzvedība pirmajā valdīšanas dienā kļūst par interneta hitu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Jaunais Lielbritānijas karalis Čārlzs III savā pirmajā valdīšanas dienā izpelnījies uzmanību un viņa uzvedība kļuvusi par sociālo tīklu hitu.

Mirkli pirms proklamācijas parakstīšanas monarhs deva zīmi palīgiem, lai tie novāc traucējošas lietas no galda. Karali satrauca pildspalvu kastīte un tintnīca, ko, kā ziņots, viņam uzdāvinājuši viņa dēli princis Viljams un princis Harijs.

Video redzams, ka Čārlzs norāda uz priekšmetiem, lūdzot tos žigli aizvākt.

Video kļuvis par sociālo tīklu hitu, vieni zobojas par šādu rīcību, savukārt citi norāda uz iespējamu augstprātību. Jāpiebilst, ka parakstīšanas brīdī Čārlzs III bija ļoti satraucies, ko varēja manīt pēc trīcošajām rokām. Un nav brīnums, jo šāda ceremonija viņa dzīvē notiek pirmo reizi - kad oficiālā monarha paziņošana notika ar Elizabeti, Čārlzs bija mazs zēns.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Čārlzs kļuva par Lielbritānijas karali brīdī, kad nomira viņa māte - karaliene Elizabete II. Oficiālā padome parasti tiek sasaukta pēc iespējas ātrāk pēc suverēna nāves, lai oficiāli pasludinātu monarha varas pēcteci. Tas vēsturiski notiek Svētā Džeimsa pilī, suverēna oficiālajā rezidencē.

Jaunā karaļa proklamāciju bez karaļa Čārlza III parakstīja vairāki liecinieki, tostarp troņmantnieks Velsas princis Viljams, karaliene konsorte un premjerministre Liza Trasta.

8. septembrī 96 gadu vecumā no dzīves aizgājusi Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Elizabetes II valsts bēres notiks 19. septembrī Londonā Vestminsteras abatijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu