Aptauja: Katrs trešais jaunietis Latvijā uzskata, ka politiku var ietekmēt ar sociālo mediju palīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RoBird/ Shutterstock

Trešdaļa jeb 35% Eirobarometra zibensaptaujā aptaujāto Latvijas jauniešu uzskata, ka viens no efektīvākajiem veidiem, kā panākt, lai lēmumu pieņēmēji ieklausītos viņos - aktīvi paust savu pozīciju sociālajos medijos, izmantot tēmturus un mainīt profila bildes.

Tajā pašā laikā vien 26% jauniešu vecumā no 15 līdz 30 gadiem uzskata, ka balsošana vēlēšanās ir efektīva rīcība, lai viņu balsis tiktu sadzirdētas Eiropas, nacionālajā un vietējā līmenī. Salīdzinājumam visā Eiropas Savienībā (ES) 39% jauniešu uzskata, ka balsošana ir efektīvākā rīcība.

Par efektīvāko metodi, lai lēmumu pieņēmēji ieklausītos jauniešu viedokļos, jaunieši uzskata dalību jauniešu un studentu organizācijās - tā domā 4 no 10 jauniešiem. Dalību politiskās kustībās, partijās un apvienībās par efektīvu uzskata tikai 25% jauniešu.

51% jeb puse Latvijas jauniešu miera saglabāšanu uzskata par galveno ES prioritāti savai paaudzei. ES vidēji šis rādītājs ir ievērojami zemāks - 37%. Otrajā vietā pēc svarīguma ir cīņa ar ekonomisko un sociālo nevienlīdzību (39%). Trešajā vietā - darba iespēju palielināšana jauniešiem (34%). Videi draudzīgas politikas veicināšanai un cīņai ar klimata pārmaiņām jaunieši Latvijā velta mazāk uzmanības nekā vidēji Eiropā: 23% salīdzinājumā ar 31%.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu