Olga Kambala: Kad meitas man krīt uz nerviem un neklausa, labprāt aizsūtītu viņas armijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ olgakambala

Valdība atbalstījusi valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešanu. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka sievietēm valsts aizsardzībā nebūtu jāiesaistās obligāti, atšķirībā no vīriešiem. Tas sabiedrībā sacēla sašutuma vētru. Sabiedrībā zināmas sievietes un meitu mammas izsaka savu viedokli.

To, vai sievietēm būtu jāstājas valsts aizsardzībā, komentēja sabiedrībā zināmas sievietes. Trīs meitu mamma un šova zvaigzne Olga Kambala: "Skaidrs, ka arī sievietēm jāstājas valsts aizsardzībā. Varu apgalvot, ka mēs – vismaz morāli – noteikti esam izturīgākas par vīriešiem. Sievietes taču arī tagad strādā Ādažu militārās bāzes poligonā.

Man ir trīs meitas, kuras ir iesaucamajā vecumā, un par viņu dienēšanu armijā man ir divējādas izjūtas. No vienas puses, varbūt pat forši likt pusaudžiem šādas mācības iziet. Brīžos, kad meitas man krīt uz nerviem un neklausa, labprāt aizsūtītu viņas armijā, kur viņām iemācītu disciplīnu. No otras puses, kā māte droši vien negribētu, lai manas meitas ikdienā strādātu armijā."

Viedokli izteica arī boksere Agnese Boža, kura audzina meitu: Es negribētu, lai mana meita, kurai ir 22 gadi, tagad ietu dienestā. Pati gan esmu cits gadījums – ja būtu iesaukums, nepārprotami dotos dienēt.

Es tiešām nedomāju, ka dienests būtu katras sievietes vēlēšanās. Noteikti nē! Tie būtu unikāli gadījumi, nevis norma. Arī karā, ja tāds sāktos, visiem nav jāiet. Sievietes ir jāsargā. Ja sāktos karš, viņas un bērni būtu pirmie, kas jānogādā drošībā. Valsts aizsardzības dienestam noteikti nevajadzētu sastāvēt no vīriešiem un sievietēm līdzīgās proporcijās. Tajā vajadzētu dienēt tikai tiem čaļiem, kas ir spējīgi karot.

Pie manis, piemēram, trenējas vesels lērums tādu, kuri nav dienējuši, un es domāju, ja sāktos karš, viņu lietderības koeficients būtu tikpat mazs kā mājsaimniecēm.

Tieši tāpēc taču ir vajadzīgs dienests, lai čaļi zinātu, kā rīkoties, aizstāvot dzimteni!"

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā, iepazīstinot valdību ar vīziju, kādam nākotnē vajadzētu izveidoties Valsts aizsardzības dienestam, Artis Pabriks atzina, ka ar gadiem obligāti tajā paredzēts iesaistīt daļu vīriešu kārtas pārstāvju no 18 līdz 27 gadiem, bet sievietes šajā vecumā – tikai brīvprātīgi.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 13. septembra numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu