Kremlis apgalvo, ka neplāno izsludināt vispārējo mobilizāciju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anton Brehov/Shutterstock

Kremplis neplāno izsludināt vispārējo mobilizāciju saistībā ar iebrukumu Ukrainā, otrdien, 13. septembrī, ppaziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Daži Maskavas politiķi aicinājuši Ukrainas armijas pretuzbrukuma kontekstā rīkoties apņēmīgi.

"Šobrīd nē, runu par to nav," atbildot uz žurnālista vaicāto, vai tiek izskatīts jautājums par pilnīgu vai daļēju mobilizāciju, sacīja Peskovs.

Pēc Krievijas spēku atkāpšanās no Harkivas apgabala nedēļas nogalē Maskavā izskanējuši mudinājumi izsludināt mobilizāciju.

Krievijas mērķi Ukrainā netiks sasniegti bez mobilizācijas, Krievijas mediji citē partijas "Vienotā Krievija" Valsts domes deputāta Mihaila Šeremeta teikto.

Savukārt komunistu līderis Genādijs Zjuganovs apgalvojis, ka īpašā militārā operācija, kā Kremlis pieprasa dēvēt Krievijas iebrukumu Ukrainā, "pēdējo divu mēnešu laikā ir pārvērtusies par karu. Šo karu mums pieteikuši amerikāņi, vienotā Eiropa un NATO".

"Katram karam nepieciešama reakcija. Visu pirms tam ir nepieciešama spēku un resursu maksimāla mobilizācija," klāstīja Zjuganovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu