VIDEO ⟩ "Šādi skaļi gadījumi ir." Finanšu ministrs vērtēs VID darbinieku atbildību saistībā ar vērienīgā kukuļa izspiešanu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Rīgā, Talejas ielā 1
Valsts ieņēmumu dienesta ēka Rīgā, Talejas ielā 1 Foto: Paula Čurkste/LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs apņēmies izvērtēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu atbildību saistībā ar iespējamu 100 000 eiro kukuļa izspiešanu no kokrūpniecības uzņēmuma "Stiga RM" īpašnieka Andra Ramoliņa, vēsta Panorāma.

TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka aizdomās par koruptīvām darbībām aizturēti vismaz trīs bijušie ilggadēji VID darbinieki. Un, iespējams, ar viņiem sadarbojās vēl kāds kolēģis. Pret diviem pierādījumu ir tik daudz, lai viņi atrastos apcietinājumā.

Finanšu ministrs Reirs sacīja, ka plāno iepazīties ar viņam pieejamo papildu informāciju par gadījumu, par to arī informējot arī premjeru Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība"). "Domāju, ka būtu jāveic iesaistīto amatpersonu izvērtēšana, jo šis nav vienīgais vai pirmais gadījums.

Šādi skaļi gadījumi ir un turpina būt. Līdz ar to tāda situācija, kā VID pašreiz strādā, vairs nevar turpināties," sprieda ministrs.

VID vadība notikušo pagaidām nekomentē. Dienesta pārstāvji norādīja, ka plašākus komentārus par konkrēto izmeklēšanu, kā arī augstāku amatpersonu atbildību pašlaik sniegt nevar, jo izmeklēšanu veic KNAB.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu