FOTO ⟩ Graudiņa/Kravčenoka turpmāk trenēsies pie poļu speciālista Vojtašika

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas pludmales volejbola duets Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa turpmāk spēlēs Polijas speciālista Damjana Vojtašika vadībā, trešdien, 14. septembrī, sportistes paziņoja preses konferencē. 

Vienošanās ar Vojtašiku noslēgta līdz 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm jeb uz diviem turpmākajiem gadiem

Pirms Eiropas meistarsacīkstēm Latvijas duets pārtrauca sadarbību ar iepriekšējo treneri Gustavu Rošu no ASV. Latvijas duets uzsāka darbu ASV speciālista vadībā 2021.gada janvārī, par galveno mērķi uzstādot sagatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Vojtašiks Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) līmenī strādā kopš 2014.gada. Šajā laikā viņš vadījis Polijas sieviešu un jauniešu komandas. Tieši 2019.gada Eiropas čempionāta finālā Graudiņa/Kravčenoka uzvarēja Vojtašika tā brīža audzēknes Katažinu Kocjoleku/Kingu Vojtašiku.

Spēlētāja karjeras laikā Vojtašiks 2009.gadā kļuva par Eiropas U-20 čempionu.

Graudiņa un Kravčenoka 20.augustā Minhenē Eiropas čempionāta finālā uzvarēja iepriekšējās titula īpašnieces Tanju Huberli un Nīnu Brunneri no Šveices, kļūstot par divkārtējām čempionēm.

Aizpērn Graudiņa un Kravčenoka kļuva par pirmo sieviešu duetu Latvijas pludmales volejbola vēsturē, kas kvalificējās olimpiskajām spēlēm. Latvietes debijā izcīnīja ceturto vietu. Pludmales volejbolistes zelta gājienu sāka 2016.gadā, kad uzvarēja Eiropas U-22 čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu