VIDEO ⟩ Virs Kabulas avarējis talibu vadīts ASV helikopters. Vairāki cilvēki miruši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Virs Kabulas avarējis talibu vadīts ASV helikopters.
Virs Kabulas avarējis talibu vadīts ASV helikopters. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pametot Afganistānu, ASV valstī atstāja ievērojamu daudzumu militārā aprīkojuma vairāku miljardu dolāru vērtībā. Tomēr talibi neprot ar to rīkoties, nesenā helikoptera avārijā nogalinot un ievainojot cilvēkus, raksta medijs "Vice".

Tika atstāti ieroči, transportlīdzekļi, piemēram, helikopteri UH 60 Black Hawk. Lielāko daļu aprīkojuma talibi konfiscēja, tomēr nu vienu helikopteru ir zaudējuši.

Sestdien, 10. septembrī, apmācību laikā virs Kabulas avarēja viens no helikopteriem. Avārijas rezultātā tika nogalināti trīs afgāņi un pieci ievainoti, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". 

Helikopters esot avarējis tehnisku problēmu dēļ. 

Video: Virs Kabulas avarē ASV helikopters

Militārā parādē augustā tika izmantoti četri ASV helikopteri. Black Hawks helikopterus ir sarežģīti uzturēt. Afganistānas drošībnieki paļāvās, ka to turpinās darīt uzņēmumi, kas apkopa tos laikā, kad valstī atradās ASV spēki. Tomēr lielākoties šie uzņēmumi Afganistānu ir pametuši.

"Lai vai kā viņi helikopterus paceļ gaisā, varu garantēt, ka tas nav droši. Ir maz gadījumu, kad helikopters kļūst pilnīgi nekontrolējams. Stipri šaubos, ka tas noticis šajā gadījumā.

Acīmredzot tas, kurš kontrolēja helikopteru, nebija pieredzējis pilots un nezināja, ko darīt, lai nekristu zemē," norāda ASV Jūras flotes rezerves leitnants Džeks Makeins, kurš gadu apmācīja Afganistānas helikopteru pilotus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu