Kara dēļ Krievijas amatpersonas sākušas arvien biežāk lietot alkoholu. Tas īpaši satrauc Putinu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Augusta vidū kara noziedznieks Vladimirs Putins nāca klajā ar paziņojumu, ka Krievijā ir jāpaplašina "veselīga dzīvesveida popularizēšana" un jāpievērš uzmanība alkohola lietošanai, vēsta medijs "Meduza".

Tiekoties ar Krievijas amatpersonu Aleksandru Avdejevu, Putins norādīja, ka alkohola atkarības ietvaros nekas nav jāaizliedz un nedrīkst celt akcīzes nodokli. Gluži pretēji – pēc Putina domām, ir nepieciešams popularizēt veselīgu dzīvesveidu un attīstīt sporta infrastruktūru.

Dažas dienas iepriekš Putins tikās ar citu gubernatoru Aleksandru Sokolovu. Un arī tad kara noziedznieks atkal runāja par alkoholu, norādot uz “augsto iedzīvotāju alkohola lietošanas līmeni.

Pirms tam Putins nekad nebija tiek bieži runājis par problēmām ar alkohola atkarību valstī. Viens no retajiem komentāriem par šo jautājumu no viņa izskanēja 2016. gadā.

Vēl dīvaināks šķiet fakts, ka Putins pārmērīga alkohola lietošanas problēmu norādījis divām amatpersonām, kuras pārstāv reģionus ar mazāku alkohola atkarības līmeni iedzīvotāju vidū.

Kremlim tuvs avots "Meduza" sacīja, ka šīs tēmas aktualizēšana ir bijusi pārsteigums arī gubernatoriem, jo šajos reģionos tā pat nav starp desmit populārākajām tēmām un problēmām.

Tomēr divi citi Krievijas prezidenta administrācijai pietuvināti avoti atklāj, ka Putins šķietami to darījis tādēļ, ka kara Ukrainā dēļ Krievijas amatpersonas sāka lietot alkoholu daudz biežāk un vairāk. Putinu īpaši satraucot dažu cilvēku no viņa tuvākā loka veselības stāvoklis.

Avoti norādīja, ka galvenais iemesls, kāpēc amatpersonas sākušas pārmērīgi lietot alkoholu, ir stress par zaudējumiem, ko piedzīvo Krievijas karaspēks Ukrainā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu