Sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz…" pirmā sērija sākas ar asaru plūdiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Ceturtdien, 15. septembrī, pie skatītājiem nonāks ilgi gaidītā sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz…" jaunā sezona.  Skaudriem dzīves stāstiem un cerībām uz labāku nākotni netrūks arī strīdu, skaļas attiecību skaidrošanas un pat asaru plūdu.

"Ērkšķu" labākajās tradīcijās arī šoreiz projekts sākas ar to, ka visas dāmas dažādās Rīgas vietās satiekas, lai sēstos busiņā, kurš viņas vedīs pretim pārmaiņām. Un, kā jau tik raibā kompānijā, sievietēm uzreiz izveidojas viedoklis vienai par otru. Netiek taupīts arī kāds skarbāks vārds un pat kritika, jo "Caur ērkšķiem uz…" dalībnieces viena otru nesaudzē ar daiļrunīgiem epitetiem un pārmetumiem – ja kas nepatīk, saka, kā ir.

Jau pirmajā sērijā skatītāji iepazīs ne tikai dalībnieču dzīvesstāstus, kas šokēs un pārsteigs, bet arī būs liecinieki ventspilnieces Anastasijas, kura narkotiku un alkohola atkarības dēļ zaudējusi saikni ar dēlu, un rīdzinieces Elīnas, kura sapņo par laimīgu dzīvi bez atkarībām, konfliktam. Elīna iepriekšējā vakarā ir pārcentusies ar uzdzīvi, kuras sekas manāmas vēl arī nākamajā dienā. Iespējams, tāpēc viņas nekontrolējamā uzvedība izraisa Anastasijas dusmas. Sievieti aizvaino jauniepazītās kolēģes izvēlētie žesti, un viņa uzreiz steidz dāmu nolikt pie vietas – sak, ar kādām tiesībām te pienāksi un bakstīsi ar pirkstu?!

"Tu vispār zini, kur tu lien? 20-kilogramīga sieviete stāv, purinās, nevar noturēties uz kājām un vēl man kaut ko mācīs par dzīvi? Aļo!" pikta ir Anastasija.

Arī Elīna neklusē un neļauj sevi apbižot, jo dzīvo saskaņā ar mammas doto padomu – ja sit, ir jādod pretim.

Dāmu pulciņam kļūstot arvien kuplākam, uzvirmos arvien jauni konflikti – Anastasijai būs ko teikt par trīs bērnu māmiņas Gunitas pārlieku lielo centību ar grimu, kas, dāmai mirkšķinot acis, "drūpot no acīm kā smiltis". Vēl projektam īsti nesākoties, būs arī asaru plūdi – Elīnai alkohola ietekmē vienkārši uznāks skumjas un asaras birs kā pupas, bet Marijai, kura projektā vēlas tikt pāri pagātnes pāridarījumiem un mammas vienaldzībai, īpaši emocionālas izvēršas atvadas no četrkājainā mīluļa. Viņu, kamēr saimniece piedalīsies projektā, būs jānodod draudzenes gādīgajās rokās. Kolēģei līdzi raudās arī Ieva, kura uzaugusi alkoholiķu ģimenē, apreibinošas vielas lieto jau no 12 gadu vecuma un jau pirmajās minūtēs projektā ar savu hiperaktivitāti un nemitīgo runāšanu pamanīsies visus pamatīgi nokaitināt.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka no 15. septembra ceturtdienās plkst. 21.00 ar šokējošiem dzīvesstāstiem, negaidītiem pārsteigumiem un cerībām uz labāku nākotni pie skatītājiem dodas sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz…" piektā, jubilejas sezona. Tā būs pārdzīvojumiem piepildīta, jo dāmas savu ceļu pretim pārmaiņām sāks no nosacīti zemākā punkta – viņas iejutīsies Olaines cietuma ieslodzīto ādā, kur mācīsies apzināties dzīves skarbāko pusi. Tālāk viņas dosies uz Bruknu, kuru par mājām izvēlējušies daudzi atkarību mākti ļaudis, lai mācītāja Andreja Mediņa vadībā saskatītu dzīves patieso jēgu. Izgājušas cauri pārbaudījumiem, viņas nonāks greznā savrupmājā Siguldas pusē, kur kopā ar ekspertiem strādās pie nākotnes plānu īstenošanas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu