Inflācija veikaliem radījusi bažas par iespējamu zādzību pieaugumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veikals.
Veikals. Foto: Reuters / Scanpix

Šī brīža inflācija Latvijā veikaliem ir radījusi bažas par iespējamu zādzību pieaugumu rudenī un ziemā, vēsta Latvijas Radio. 

Valsts policijas dati liecina, ka 2020. gadā Latvijā tika reģistrēti aptuveni 10 000 noziedzīgo nodarījumu, proti, tās ir gan zādzības nelielos apmēros, gan zādzības un krāpšanas, gan arī piesavināšanās nelielā apmērā.

2021. gadā skaits samazinājās, un tika reģistrēti vairāk nekā 6000 noziedzīgo nodarījumu, bet šogad – pirmajā pusgadā reģistrēti gandrīz 4000. Policija šo kritumu saista ar Covid-19 ierobežojumiem.

Lai gan zādzību skaita palielinājums veikalos ir novērojams jau šobrīd, uzrunātie veikali negribīgi to saista ar augsto cenu kāpumu.

Mazumtirdzniecības tīkla "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers norādīja, ka zādzību skaits veikalos ir audzis, bet to nevar skaidrot ar inflāciju, bet gan vairāk ar cilvēku neuzmanību, norēķinoties par precēm pašapkalpošanās kasēs.

Arī mazumtirdzniecības tīkla "Maxima Latvija" veikalos zādzību skaits pieaug, ko pamato ar Covid-19 ierobežojumu atcelšanu.

Tomēr apsardzes kompānijas "G4S Latvija" Iekšējās drošības dienesta vadītājs Artis Velšs uzsvēra, ka inflācijas dēļ zādzību skaits veikalos gan ir krietni pieaudzis un tuvākajos mēnešos tas turpinās augt, tāpat arī izteikti mainījusies cilvēku grupa, kas zog, šobrīd to dara visi – sākot ar bērniem līdz pat senioriem.

"Droši vien, ka te ir dažādi apsvērumi, kāpēc tas tā notiek, un viens, protams, ir šī atkal salīdzinoši brīvā, teiksim, pieeja šiem objektiem, otrs – tomēr, jā, noteikti arī ekonomiskā situācija, finansiālā situācija, produktu dārdzība un tā tālāk," sprieda Velšs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu