Pavadot karalieni Elizabeti II: kāpēc Megana Mārkla bija atstatus no Kamillas un Keitas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Dodoties no Bakingemas pils uz Vestminsteras zāli, kur notika dievkalpojums, pavadot karalieni Elizabeti II, Saseksas hercogiene Megana neatradās vienā automašīnā kopā ar Velsas princesi Keitu un karalieni konsorti Kamillu. Tam ir skaidrojums.

Megana atradās vienā automašīnā kopā ar prinča Edvarda sievu, Veseksas grāfieni Sofiju, kamēr Midltone brauca kopā ar karalieni konsorti Kamillu. Kā izrādās, tā nav nejaušība un šādu izvēli paredz karaliskā klasifikācija.

Etiķete paredz, ka līdzās karalienei konsortai Kamillai bija Keita - viņa pēc karalienes nāves kļuva par Velsas princesi un ir precēta ar princi Viljamu, kurš ir nākamais rindā uz troni pēc karaļa Čārlza III. 

Kamilla un Keita
Kamilla un Keita Foto: AP/Scanpix

Sievietes ieradās atsevišķi, kamēr karalis Čārlzs III, Velsas princis Viljamss un princis Harijs, princese Anna, princis Endrū un princis Edvards visi gāja aiz karalienes zārka.

Neraugoties uz abu saspīlētajām attiecībām, brāļi Viljamss un Harijs gāja līdzās viens otram. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka ka tūkstošiem cilvēku naktī atvadījušies no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, kuras mirstīgās atliekas līdz bērēm atrodas Vestminsteras zālē.

Publiska atvadu ceremonija, kuras gaitā cilvēki var pienākt pie nelaiķes šķirsta, sākās trešdien un turpināsies līdz pirmdienai plkst.6.30 - karalienes bēru dienai.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka karaliene Elizabete II no dzīves aizgāja 8. septembrī Balmoralas pilī, Skotijā. Pēc viņas nāves troni mantojis viņas vecākais dēls Čārlzs.

Otrdien, 13. septembrī, nelaiķes šķirsts ar lidmašīnu tika pārvests no Edinburgas uz Londonu un nogādāts Bakingemas pilī.

Trešdien zārks no Bakingemas pils tika pārvests uz Vestminsteras zāli. Šajā ceļā karalienes šķirtu pavadīja karalis Čārlzs III, viņa dēli un citi karaliskās ģimenes locekļi.

Amatpersonas sagaida, ka publiskajā atvadu ceremonijā piedalīsies aptuveni 750 000 cilvēku.

Elizabetes II zārks guļ Vestminsteras zāles centrā uz purpursarkana katafalka, kas novietots uz sarkanas platformas. To klāj karaliskais standarts, un papildina britu impērijas kronis, kas novietots uz spilvena, kā arī ziedu vainags.

Gaidāms, ka karalienes bēres būs viens no lielākajiem pasākumiem, kādu valsts pieredzējusi. Bēres apmeklēs citu karaļnamu locekļi, valstu un valdību vadītāji, kā arī citi pasaules līderi, tai skaitā ASV prezidents Džo Baidens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu