RFS treneris Morozs: Esmu apmierināts ar sniegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Futbola treneris Viktors Morozs
Futbola treneris Viktors Morozs Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Latvijas čempionvienība futbolā RFS UEFA Konferences līgas otrajā mačā laukumā izpildīja trenera uzdevumus, pēcspēles preses konferencē atzina RFS galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas otrajā mačā "Skonto" stadionā ar rezultātu 0:2 atzina Skotijas kluba Edinburgas "Hearts" pārākumu.

"Esmu apmierināts ar sniegumu, bet diemžēl rezultāts nebija tas, uz ko tēmējām," stāstīja treneris. "Nevaru teikt, ka kāds no spēlētājiem neizdarīja savu darbu. Centība bija, arī bija kļūdas, bet tas ir normāli. Pirmie vārti bija pēc mūsu kļūdas, kad pazaudējām agresivitāti un neskrējām līdz galam. Parādījām, ka varam spēlēt gan ar bumbu, gan bez."

Pirmā puslaika izskaņā savā soda laukumā ar roku nospēlēja Elvis Stuglis, kā rezultātā uz RFS vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizējot "Hearts" izvirzījās vadībā ar 1:0.

"Koordinācijas jautājums, jo tā bija 100% "pendele", un mēs tā nevaram darīt pie saviem vārtiem," neveiksmīgo situāciju skaidroja Morozs. "Nav iespējams to atstrādāt treniņos, vienīgi pārrunāt."

Tāpat galvenais treneris uzsvēra, ka viņa vadītās vienības mērķis šajā mačā nebija spēlēt nenopietni, bet gan izrādīt pretestību Glāzgovas vienībai, arī spēlējot bez bumbas.

"Negribējām nākt un stāvēt savā soda laukumā, gaidīt kaut ko kas sanāks. Gribējām, lai aizsardzības līnija ir augstāk un centra aizsargiem būtu vairāk funkciju - spēlētu pārliecinoši, ar iniciatīvu, agresīvāk," spēles plānu atklāja Morozs. "Saprotam, ar ko spēlējām, tāpēc prasīju, lai aizsargi spēlētu savā koridorā un neļautu pretiniekiem saņemt bumbu."

Treneris neslēpa, ka Andrejs Iličs, kurš guva vārtus mačā pret Florences "Fiorentina", ceturtdien laukumā devās ar mikrotraumu.

"Bija doma viņu nelaist sākumsastāvā, runājām par to vakar un arī šodien, bet viņš vienmēr apliecināja, ka ir gatavs spēlēt. Gribējām veikt maiņu jau pārtraukumā, bet futbolists mūs pārliecināja," teica Morozs.

Otrajā puslaikā RFS galvenais treneris saņēma divas dzeltenās kartītes, un 79.minūtē viņam nācās doties uz ģērbtuvēm.

"Negribu daudz komentēt, bet nebiju apmierināts ar diviem lēmumiem. Viens bija par vārtsarga roku, jo man likās, ka tai jābūt sarkanajai kartiņai. Otrais - tā vienkārši bija mana reakcija, es pat neko neteicu, tikai noplātīju rokas, jo biju 100% pārliecināts, ka bumba bija laukumā," piebilda treneris.

"Skonto" stadionā maču klātienē vēroja gandrīz septiņi tūkstoši līdzjutēju, un Morozs atzina, ka līdzjutēju atbalsts bija jūtams, un viņš pats atzina, ka izbaudījis gan pašu spēli, gan ritmu kādā tā aizritēja.

"Gan pati spēle, gan spēles ritms, es izbaudīju to visu. Protams, ka līdzjutēji palīdzēja, arī mēs devām enerģiju līdzjutējiem. Tas ir liels prieks un bauda spēlēt pie pilnām tribīnēm. Ja būtu tādu spēļu vairāk, būtu ļoti labi."

A apakšgrupā pēc divām spēlēm līdere ar sešiem punktiem ir Stambulas "Bašakšehir", trīs punkti ir "Hearts" kontā, bet pa vienam ir RFS un "Fiorentina" futbolistiem.

Pēc šī mača 6.oktobrī RFS mājās cīnīsies ar "Bašakšehir", 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā aizvadīs dueli ar "Fiorentina" futbolistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu