Itālijā spēcīgas lietavas izraisījušas plūdus, desmit bojāgājušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vismaz desmit cilvēki zaudējuši dzīvību Itālijā Merkes reģionā, kur spēcīgas lietavas ceturtdienas vakarā izraisījušas plūdus. Vēl četri cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, raksta Itālijas mediji.

Iepriekš tika ziņots par astoņiem bojāgājušajiem un četriem bezvēsts pazudušajiem.

Vietējās varasiestādes atzinušas, ka nebija gaidīta tāda pēkšņa "ūdens bumba".

Ceturtdien divu līdz trīs stundu laikā reģionā nolija 420 milimetri lietus, pārpludinot ielas vairākās pilsētās Ankonas un Pesaro-Urbino provincēs.

Markes reģiona valdības civilās aizsardzības vadītājs Stefano Aguci atzina, ka lietus bijis daudz spēcīgāks nekā prognozēts.

"Mums bija brīdinājums par normālu lietu, bet neviens negaidīja ko šādu," viņš teica žurnālistiem.

Glābšanas dienesti turpina meklēt izdzīvojušos.

Viens no iepriekš par bezvēsts pazudušiem uzskatītajiem ir kāds bērns, kurš kopā ar māti atradās automašīnā. Māti izdevās izglābt, bet palu ūdeņu straume bērnu aizskaloja.

Atbildīgie dienesti paziņojuši, ka 300 cilvēku strādā pie plūdu seku novēršanas un naktī izglābti "desmitiem cilvēku", kas bija patvērušies uz māju jumtiem un kokos.

Ugunsdzēsēju brigāžu publicētos video redzams, kā glābēji ar plostiem mēģina evakuēt cilvēkus Adrijas jūras piekrastes pilsētā Senigallijā, bet citi cenšas no gruvešiem atbrīvot tuneli.

Vissmagāk skarta ir Adrijas jūras piekrastes pilsēta Ankona, kur vairākos rajonos pārrauta elektroapgāde un telefona sakari. Plūdu skartajos rajonos piektdien slēgtas skolas.

Dabas katastrofa Itāliju skārusi nedēļu pirms 25. septembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Itālijas nacionāli konservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" (FdI, "Itālijas brāļi") līdere Džordža Meloni izteikusi "pilnīgu solidaritāti" ar katastrofā cietušajiem.

Viņas partija ir sabiedriskās domas aptauju līdere un cer pēc vēlēšanām veidot valdību. Markes reģiona prezidents ir viņas partijas biedrs Frančesko Akvaroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu