Ukrainas okupētajās teritorijās nogalinātas vismaz četras okupantu "amatpersonas" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bumble Dee/Shutterstock

Ukrainas okupētajās teritorijās piektdien, 16. septembrī, nogalinātas vismaz četras okupācijas "administrāciju" amatpersonas, ziņo medijs "Meduza".

Piektdienas rītā Luhanskas centrā nogranda sprādziens pašpasludinātās Luhanskas "tautas republikas" "ģenerālprokuratūrā".

Šajā sprādzienā gāja bojā "tautas republikas" "ģenerālprokurors" Sergejs Gorenko un viņa vietniece Jekaterina Streglenko. Pagaidām nav zināms, kas sarīkoja šo sprādzienu.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņojis, ka "ģenerālprokurora" un viņa vietnieces likvidācija savā birojā ir uzskatāma tikai par vietējo organizēto noziedzīgo grupējumu savstarpējo rēķinu kārtošanu vai Krievijas atbrīvošanos no kara noziegumu lieciniekiem. 

Tikmēr okupētajā Berdjanksā nogalināts okupācijas administrācijas vadītāja vietnieks Oļegs Boiko un viņa sieva Ludmila.

Ludmila Boiko vadīja vietējo "vēlēšanu komisiju", kuras pārziņā bija "referendums" par Zaporižjas apgabala pievienošanos Krievijai.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, Boiko pāris nogalināts pie viņu garāžas. Sīkāka informācija par notikušo nav pieejama. Ukrainas varas iestādes abus šos incidentus pagaidām nav komentējušas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu