Par nežēlīgu meitenes piekaušanu Jelgavā netiks ierosināts kriminālprocess (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Galvas un žokļa traumas, ko 12 gadus vecā jelgavniece guva, saņemot par viņu vecākas meitenes spērienus pa galvu un seju, atzītas par maznozīmīgiem miesas bojājumiem. Tas nozīmē, ka uzsākto administratīvo procesu neesot pamata pārkvalificēt par kriminālprocesu, vēsta "Panorāma".

Lietu izskatīs pašvaldības administratīvā komisija, kura var piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus.

Tomēr šajā lietā ir ne vien uzbrucēja un cietusī, bet arī vairāki jaunieši, kas uzbrukumu jaunākai meitenei vēroja no malas, nemeklējot palīdzību, bet filmējot.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa norāda: "Policija ir noskaidrojusi šo jauniešu personības, viņi ierodas pie nepilngadīgo lietu inspektoriem, viņi sniedz liecības kā liecinieki, un ar viņiem arī tiek veiktas pārrunas, ar viņiem arī strādā sociālais dienests."

Amatpersonas Jelgavas domē norādīja, ka pašvaldībai esot gan resursi, gan mehānismi, kā uz notikušo reaģēt, un tas arī notiekot.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 11. septembrī Lielās ielas māju pagalmā kāda pusaudze nodarīja miesas bojājumus 12 gadus vecai meitenei, noskaidroja VP Zemgales reģiona pārvaldē.

Sociālajos tīklos ievietotais uzbrukuma video liecina, ka uzbrucēja cietušo spārdījusi un ar dūrēm situsi pa seju. Cietusī nekādas pretdarbības neizrādīja, tikai seju sargāja ar rokām. Uzbrukumu centusies pārtraukt kāda cita meitene, tomēr vienlaikus agresore upurim vēl sviedusi mobilo telefonu, kurš kautiņa laikā cietušajai bija izkritis no rokām.

Policijā informēja, ka cietušās māte bērnu aizveda uz slimnīcu, kur konstatēti miesas bojājumi, bet policijā māte uzrakstīja iesniegumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu