VIDEO "Sajūta, ka akmeņu lietus lidoja virsū." Bērns Siguldā uz vilciena sliedēm gūst sejas traumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: M-Production/shutterstock

Māris brīvdienās kopā ar ģimeni pastaigājās pa Siguldu, Nītaures ielu, ko šķērso dzelzceļa pārvads. Garām braucot vilcienam, no sliedēm lidoja akmens, kurš trāpīja Māra meitai, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Māris stāsta: "Bija tāda sajūta, kā akmeņu lietus lidotu virsū. Mēs bijām četri cilvēki – divi pieaugušie, divi bērni. Jaunākā meita skatījās tieši uz vilciena pusi, tāpēc viņai nesanāca izvairīties un akmens ielidoja meitas sejā."

Akmenim trāpot, Māra trīsgadīgā meita guva nopietnu traumu. Māris izsauca ātro palīdzību un bērnu nogādāja Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā. Meitai konstatēja brūci viena centimetra garumā un septiņu milimetru dziļumā.

"Latvijas dzelzceļa" pārstāve Agnese Līcīte skaidro situāciju: "Mums patiešām žēl par notikušo un bērna un viņa vecāku pārdzīvojumiem. "Latvijas dzelzceļš" kopā ar Valsts policiju šādus gadījumus izmeklē, un jāuzsver, ka to novēršanā būtiska ir arī sabiedrības iesaiste, pamanot bērnus vai jauniešus, kas rosās pie sliedēm, aizrādot tiem vai nepieciešamības gadījumā izsaucot policiju.

Runājot par konkrēto gadījumu, jāsaka, ka "Latvijas dzelzceļš" līdz šim nebija informēts par šādu negadījumu, jo vilciena vadītājs, visticamāk, no mašīnista kabīnes šādu lidojošu oli vai citu nelielu objektu nevarēja pamanīt un turpināja ceļu.

"Latvijas dzelzceļš" apsekoja konkrēto vietu un noteikti apsvēršot, kādus risinājumus drošības uzlabošanai šajā vietā ir iespējams ieviest. Tas varētu būt siets vai cits materiāls uz pārvada margām, kas mazinātu iespējamību, ka huligāniskas uzvedības dēļ lidojošs akmens vai cits priekšmets apdraudētu iedzīvotājus," skaidro "Latvijas dzelzceļa" pārstāve.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu