Izraēlas gaisa triecienā nogalināti pieci Sīrijas karavīri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Max Zalevsky/Shutterstock

Izraēla sestdienas rītā īstenoja gaisa triecienu pie Damaskas lidostas, nogalinot piecus Sīrijas karavīrus, ziņoja Sīrijas valsts mediji.

"Agresija noveda pie piecu karavīru nāves un materiāliem zaudējumiem," ziņoja Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA, citējot avotu armijas aprindās.

Trieciens ap plkst.0.45 tika veikts "no ziemeļaustrumiem, no Tiberiadas ezera puses, un bija vērsts pret Damaskas lidostu un dažām vietām dienvidos no Damaskas," piebilda SANA.

Londonā bāzētā Sīrijas aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) apstiprināja, ka triecinos nogalināti pieci Sīrijas karavīri, kā arī divi Irānas atbalstīti kaujinieki.

SOHR vēstīja, ka Izraēla uzbrukusi objektiem, kur ir stacionēti Irānas atbalstīti grupējumi.

Jūnijā pēc Izraēlas gaisa triecieniem Damaskas lidosta uz apmēram divām nedēļām apturēja darbību.

Augustā Izraēla divreiz veica gaisa triecienus Alepo lidostai, vēršoties pret ieroču noliktavām, kas piederēja Irānas atbalstītiem kaujiniekiem.

Kopš 2011.gadā Sīrijā sākās pilsoņkarš, Izraēla ir īstenojusi simtiem gaisa triecienu pret šo valsti, uzbrūkot Sīrijas karavīriem, kā arī Irānas atbalstītiem spēkiem un grupējuma "Hezbollah" kaujiniekiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu