"Pateicamies draugiem un mūsu tautiešiem." Āfrikā atbrīvots latviešu pāris, kas nāvējoši notrieca sievieti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Āfrikā atbrīvots latviešu pāris, kas nāvējoši notrieca sievieti.
Āfrikā atbrīvots latviešu pāris, kas nāvējoši notrieca sievieti. Foto: @ride.with.mimi/Instagram.com

Latviešu ceļotāju pāris - Daniels un Māra, kuri 5. augustā Gabonā, Āfrikā nāvējoši notrieca sievieti, septembra sākumā aizvadīja pirmo tiesas sēdi. Svētdien, 18. septembrī, Māra vēsta, ka Daniels ir atbrīvots un pāris atguvis motociklu. Viņi pateicas tautiešiem, kas atbalstīja šajā drūmajā dzīves posmā.

"Daniels ir atbrīvots, un esam atguvuši savu motociklu. Tagad mums tas tikai jāsalabo. 

Liela pateicība SIA "RAGS" un "Stonders" uzņēmuma kolēģiem un mūsu tuvākajiem draugiem, kuri palīdzēja mums šajā drūmajā dzīves posmā. Pateicos par jūsu atbalstu un sapratni līdz sirds dziļumiem.

Pateicos arī mūsu tautiešiem, kuri palīdzēja un ieklausījās mūsu bēdā.

Ļoti ļoti liels paldies Jums par to, ka esiet," sociālajā tīklā "Instagram" raksta Māra.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Daniels Vēzis vadīja spēkratu, ar kuru tika notriekta sieviete Āfrikā. Viņš atklāj: "[25. augusta] tiesā gāja neveiksmīgi, gaidām atkārtotu tiesu 8. septembrī."

Pāris atrodas Librevillā un sadarbojas ar advokātu, taču Daniels neslēpj, ka situācija "neesot pozitīva" un pietrūkst naudas. "Visus sakrātos ziedojumus bijām izmantojuši izdzīvošanai, korupcijai un verificētam tulkam tiesas sēdei," skaudro situāciju atklāj Daniels.

Pāris pirms gaidāmās tiesas sēdes publicējuši jaunu video, kas sākas ar paziņojumu un lūgumu ziedot.

"Sveiciens visiem! 5. augustā mēs iekļuvām negadījumā Gabonā, kas beidzās ar mūsu arestēšanu. Mēs darījām visu iespējamo, lai izvairītos no notikušā - centāmies nodrošināt kompensāciju ģimenei un esam lūguši piedošanu. Mēs lūdzam ģimeni, policiju, taisnīgumu un Dievu piedot mums.

Pašreiz mēs atrodamies sarežģītā finansiālā situācijā, kur nevaram nodrošināt advokātu un baidāmies par savu dzīvību.

Mēs nevēlamies, lai tas tā beidzas, visvairāk mēs nevēlamies zaudēt Danielu - viņš katru dienu cīnās ar veselības problēmām, mēs par viņu lūdzam. Ja ir kāds, kurš var mums palīdzēt, rakstiet mums "Instagram" vai "Facebook" - Ride.with.mimi. Paypal - danny2bowl300@gmail.com."

Latviešu jaunieši Daniels un Māra 18. maijā devās savas dzīves lielākajā piedzīvojumā - ceļojumā ar motociklu apkārt Āfrikai. Viņi sāka ceļu no Marokas. Vairāk nekā 80 dienas viņi baudīja dabu, cilvēku viesmīlību, iepazinās ar citiem baikeriem.

Dienu pirms liktenīgā 5. augusta, kad Daniels notrieca sievieti, pāri pievīla navigācija un viņi novirzījās no asfalta ceļa. Abi piedzīvoja negadījumu, braucot pāri koka tiltam, - tas salūza un Māra guva smadzeņu satricinājumu. 5. augustā, Kongo ap plkst. 16.00 notika traģēdija.

Daniela vadītais motocikls notrieca sievieti, kura nomira ceļā uz slimnīcu. Viņš atminas, ka sieviete izskrējusi uz ielas, izvairījusies no pretim braucošās kravas automašīnas un tad apstājusies ielas vidū. "Viņa nemaz nepaskatījās uz manu pusi nevienu reizi. Es sāku signalizēt, samazināt ātrumu, viņa sāka skriet uz labo sānu joslu. Es mēģināju izvairīties, bet aizķēru viņas kāju."

"Mūs visi pārliecināja, ka nebūs cietumsoda. Man tikai jāapmaksā sievietes bēres," uzsver Daniels.

Sagrabinot kopā pēdējos līdzekļus, lūdzot palīdzību sociālajos tīklos un pieņemot naudu arī no Āfrikā iepazītajiem baikeriem, pārim izdevās savākt nepieciešamo summu sievietes bērēm.

""Kompensācija ģimenei - tas ir labi, bet tas neatbrīvo no soda," - to man paskaidroja prokurors," atminas Daniels.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu