Sauls Alvaress nokārto rēķinu ar Golovkinu un aizstāv absolūta čempiona titulu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Meksikas bokseris Sauls Kanelo Alvaress cīņā ar Kazahstānas bokseri Genādiju Golovkinu.
Meksikas bokseris Sauls Kanelo Alvaress cīņā ar Kazahstānas bokseri Genādiju Golovkinu. Foto: EPA/Scanpix

Sestdien, 17. septembrī, Meksikas bokseris Sauls Kanelo Alvaress Lasvegasā aizstāvēja neapstrīdamā čempiona titulu otrā vidējā svara kategorijā un noslēdza cīņu triloģiju ar Kazahstānas bokseri Genādiju Golovkinu ar uzvaru.

Sestdien notikušajā duelī bokseri aizvadīja visus 12 paredzētos raundus un uzvarētājs tika noteikts pēc punktiem. Visi trīs tiesneši uzvaru piešķīra meksikānim, diviem no tiesnešiem piešķirot viņam panākumu ar 115:113 un vienam no tiesnešiem ar 116:114.

"Jutos nedaudz noguris cīņas beigās, jo neesmu strādājis pietiekoši daudz pie eksplozīviem elementiem treniņos," pēc cīņas teica Alavaress.

"Tas bija ļoti patīkami uzvarēt, un pat ar manu plaukstas problēmu izdevās aizvadīt vienu no labākajām cīņām."

Pirmajā abu bokseru cīņā 2017. gadā tika fiksēts neizšķirts, bet gadu vēlāk pie panākuma tika meksikānis.

Alvaress profesionālajā boksā ringā kāpis 62 reizes, uzvarot 58 cīņas, 39 no tām ar nokautu. Viņam arī divi neizšķirti un divi zaudējumi.

Pērn novembrī Alvaress kļuva par vēsturē pirmo otrā vidējā svara kategorijas bokseri, kurš kļuvis par absolūto čempionu šajā divīzijā. Atgriešanās pussmagajā svara kategorijā viņam noslēdzās ar negaidītu zaudējumu Krievijas bokserim Dmitrijam Bivolam.

Golovkins, kurš karjeras laikā izcīnījis 42 uzvaras, reizi cīnījies neizšķirti un divas reizes zaudējis, savulaik bija pasaules čempions trijās no četrām prestižākajām boksa organizācijām - Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un WBC (Pasaules Boksa Padome). Visus šos titulus viņš zaudēja Alvaresam 2018.gada decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu