VIDEO Franču zirnekļcilvēks, atzīmējot 60. dzimšanas dienu, uzkāpj Parīzes debesskrāpī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
60 gadu vecais Alēns Roberts kāpj 179 metru augstajā Parīzes "Tour Total".
60 gadu vecais Alēns Roberts kāpj 179 metru augstajā Parīzes "Tour Total". Foto: AP/Scanpix

Solo alpīnists, kurš Francijā pazīstams kā franču zirnekļcilvēks, uzkāpis debesskrāpī Parīzē, izpildot mērķi, ko bija sev uzstādījis, sasniedzot 60 gadu vecumu, raksta ārvalstu mediji.

Alēns Roberts ir uzkāpis daudzās no pasaules augstākajām ēkām, bieži vien bez atļaujas. Sestdien, 17. septembrī, viņš sasniedza 48 stāvu augstceltnes jumtu, kas ir 187 metru ausgtumā. Šī nebija pirmā reize, kad Roberts ir uzkāpis Parīzes debesskrāpī "Tour Total".

Video: Alēns Roberts uzkāpj Parīzes debesskrāpī "Tour Total"

"Es vēlos nodot cilvēkiem ziņu, ka būt 60 gadus vecam nav nekas. Tu aizvien vari sportot, būt aktīvs un darīt pasakaians lietas," sacīja franču zirnekļcilvēks.

"Es sev pirms dažiem gadiem apsolīju, ka, sasniedzot 60 gadu vecumu, es uzkāpšu tajā tornī vēlreiz, jo 60 simbolizē pensionēšanās vecumu Francijā, un es domāju, ka tas ir jauks vēstījums."

Roberts sāka nodarboties ar kāpšanu 1975. gadā, trenējoties uz klintīm netālu no savas mājas ciema Francijas dienvidos. Ar solo kāpšanu viņš sāka nodarboties divus gadus velāk un ātri kļuva par vienu no labākajiem alpīnistiem.

Kopš tā laika viņš ir uzkāpis vairāk nekā 150 augstceltnēs visā pasaulē, tostarp pasaulē augstākajā ēkā - Dubaijas "Burj Khalifa", Eifeļa tornī un uz Sanfrancisko Zelta vārtu tilta.

Savas aizraušanās dēļ Roberts ticis vairākkārt arestēts. Viņš kāpj bez stiprinājumiem, izmanotojot tikai savas kailās rokas, kāpšanas apavus un maisiņu ar pūderveida krītu, lai noslaucītu sviedrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu