Aizkraukles novadā šoferis uzstājīgi piedāvā 50 eiro policistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizkraukles novadā aizturēts autovadītājs, kurš pēc ceļu satiksmes negadījuma vairākkārt piedāvājis kukuli policistiem, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Piektdienas, 16.septembra, rītā ap plkst.9 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas inspektori saņēma informāciju, ka Aizkraukles novada Sērenes pagastā no ceļa braucamās daļas ir nobraukusi automašīna un autobusu pieturā blakus negadījuma vietai atrodas vīrietis, kurš, iespējams, ir avarējušā transportlīdzekļa vadītājs.

Ierodoties negadījuma vietā, inspektori konstatēja, ka no brauktuves nobraukusi automašīna "Volkswagen Caddy" un sabojāta autobusa pieturas betona apmale. Pārbaudot transportlīdzekļa un autobusu pieturā esošā vīrieša datus, izrādījās, ka persona ir "Volkswagen Caddy" īpašnieks.

Policisti pieņēma lēmumu par notikušo sākt administratīvā pārkāpuma procesu. Transportlīdzekļa īpašnieks tika uzaicināts uz Valsts policijas dienesta automašīnu procesuālo darbību veikšanai. Vīrietis policijas darbiniekiem četras reizes piedāvāja 50 eiro, lai viņi nenoformētu ceļu satiksmes negadījumu un nesāktu administratīvā pārkāpuma procesu. Vīrietim izskaidroja, ka par kukuļa piedāvājumu paredzēta kriminālatbildība, bet viņš uz brīdinājumiem nereaģēja.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma materiāla noformēšanas 1968.gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts Aizkraukles policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai saistībā ar kukuļa piedāvājuma izteikšanu.

Krimināllikumā par kukuļdošanu paredzētie sodi ir īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, naudas sods vai brīvības atņemšana no pieciem līdz desmit gadiem, turklāt krimināli sodītām personām vēlāk ir liegumi ieņemt noteiktus amatus vai ierobežotas ceļošanas iespējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu