NEPLP uzliek naudas sodus LTV par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas ēka Zaķusalā.
Latvijas Televīzijas ēka Zaķusalā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sodījusi  sabiedrisko mediju VSIA "Latvijas Televīzija"(LTV) ar naudas sodu 11 600 eiro apmērā. Kā pavēstīja NEPLP pārstāvji, raidījumos "Personība.100g kultūras" un "1:1" konstatēti būtiski Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumi - slēptas priekšvēlēšanu aģitācijas aizlieguma neievērošana.

Šogad 11. augustā NEPLP sāka divus administratīvā pārkāpuma procesus lietās par iespējamu Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā paredzētā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu LTV darbībā, iespējams, neievērojot Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu, kur noteikts, ka "slēptā priekšvēlēšanu aģitācija ir aizliegta".

Pārkāpumi konstatēti LTV1 programmā, kur pieļauta tādu atkārtojuma raidījumu izplatīšana, kur saturs saistīts ar partiju "Apvienotais saraksts" un "Attīstībai/Par!" personām.

Izskatot lietas materiālus un uzklausot LTV pārstāvja paskaidrojumus, padome atzina pārkāpumus par būtiskiem un nolēma uzlikt naudas sodu - vienā gadījumā 7100 eiro apmērā, otrā gadījumā 4500 eiro apmērā.

LTV pārstāvji informēja, ka LTV sniegs komentāru tikai pēc rūpīgas iepazīšanās ar NEPLP lēmumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu