Latvijas motokrosa komanda devusies uz ASV, lai uzsāktu cīņu Nāciju kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisās: Valdis Seratinskis, Kārlis Sabulis, Kārlis Alberts Reišulis un Toms Macuks
No kreisās: Valdis Seratinskis, Kārlis Sabulis, Kārlis Alberts Reišulis un Toms Macuks Foto: Andris Smilšarājs

Ceļā uz Nāciju kausu devusies Latvijas motokrosa izlase, kuras sastāvā iekļauti Kārlis Sabulis, Toms Macuks un Kārlis Alberts Reišulis. Prestižās sacensības notiks laika posmā no 24.-25. septembrim Bjūkenenā, Mičiganas štatā, ASV.

Sportisti kopā ar komandas pārstāvjiem Valdi Seratinski, Robertu Justu un Arvi Sanderu no Rīgas lidostas izlidoja šodien agri no rīta. Lidmašīnas pirmā nolaišanās paredzēta Stokholmā, Zviedrijā, bet pēc tam komandu sagaida apmēram sešu stundu lidojums uz Čikāgu. Pēc ielidošanas ASV sportisti ar savu pavadošo personālu sēdīsies auto, lai mērotu divu stundu garo ceļu līdz Bjūkenenai.

Pagājušajā nedēļas nogalē par divkārtējo Latvijas čempionu MX1 klasē kronētais Kārlis Sabulis (MX Moduls) Nāciju kausā, kas šogad notiks jau 78. reizi, pārstāvēs MXGP klasi, Eiropas vicečempions 125 cc klasē Kārlis Alberts Reišulis (VV Moto Racing Team), brauks MX2 ieskaitē, bet Eiropas čempions 250 cc klasē divtakteriem Toms Macuks (Rodeo MX) pieteikts OPEN klasē.

Par prestižo ''Chamberlain Trophy'' kausu cīnīsies 34 komandas. Latvijas braucējiem "RedBud" motokrosa trase būs jādala ar virkni pasaules motokrosa zvaigznēm.

 Mājiniece ASV pieteikusi šī gada Amerikas superkrosa un motokrosa čempionātu uzvarētāju Eli Tomaku, kā arī Čeisu Sekstonu un Džastinu Kūperu.

Pagājušā gada čempioni Itāliju pārstāvēs deviņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli, tāpat Andreā Adamo un Matiju Gvadanini. Nīderlandes komandā brauks Glens Koldenhofs, Kajs de Volfs un Kalvins Vlānderens, tikmēr Franciju pārstāvēs pērnā gada MX2 pasaules čempions Maksims Reno, Marvins Muskvins un Dilans Ferandiss.

Starp favorītēm arī Lielbritānija ar Dīnu Vilsonu, Maksu Anstiju un Tomiju Sīrlu, kā arī Beļģija ar MX2 pasaules čempionu Jago Gērtsu, kurš pieteikts MXGP klasē, Liamu Evertsu un Džeremiju van Horebīku. Tāpat ļoti spēcīga būs Spānijas izlase ar MXGP klases bronzas medaļnieku Horhi Prado, Guleimu Faresu un Rubenu Fernandesu ierindā. Protams, arī citu valstu vienības nokomplektējušas ne mazāk spēcīgus sastāvus.

Pirmo reizi Latvija kā neatkarīga valsts Nāciju motokrosā piedalījās 1992.gadā. Toreiz ar Viesturu Gauši, Leonu Kozlovski un Mairi Levanu sastāvā Latvijai izdevās izcīnīt vēsturisko 11. vietu. Šo rezultātu Latvijas motosportisti atkārtot un pārspēt nevarēja 27. gadus, līdz 2019. gadā to izdarīja Pauls Jonass kopā ar Tomu Macuku un Dāvi Ivanovu. Šī komanda Nīderlandē "Asenas" trasē izcīnīja 8. vietu.

Pērngad Latvijas komanda (Kārlis Sabulis, Toms Macuks, Mairis Pumpurs) Nāciju kausā uzrādīja 15. rezultātu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu