Džefu Bezosu bagātībā apsteidzis indiešu biznesmenis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Indijas uzņēmējs Gautams Adani.
Indijas uzņēmējs Gautams Adani. Foto: AFP/SCANPIX

Pasaulē bagātāko cilvēku saraksta pirmajā trijniekā notikušas izmaiņas. Par otro naudīgāko cilvēku nu kļuvis Indijas biznesmenis Gautams Adani, bet "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss noslīdējis uz trešo vietu, redzams "Bloomberg" miljardieru sarakstā.

Īlons Masks joprojām ir bagātākais cilvēks pasaulē ar 260 miljardiem dolāru vērtiem aktīviem. Viņam nu uz pēdām min Adani, kurš vien desmit mēnešu laikā pakāpies no 14. vietas uz otro pozīciju.

Tā ir pirmā reize, kad Āzijas biznesmenis ieņem tik augstu vietu "Bloomberg" miljardieru sarakstā, kur līdz šim dominējuši tehnoloģiju uzņēmumu vadītāji.

Adani var lepoties ar 146,9 miljardus dolāru vērtiem aktīviem. Lielākā daļa no tiem ir saistīti ar "Adani Group", kas pārvalda virkni kompāniju, tostarp kravas ostas un ogļu raktuves.

Atsevišķu Adani uzņēmumu akciju vērtība kopš 2020. gada jūnija ir pieaugusi pat par 1000%, kas atspoguļo investoru optimismu saistībā ar kompānijas spēku tādās nozarēs kā infrastruktūra un atjaunīgā enerģija. Arī Indijas politika paredz, ka šīm nozarēm jābūt prioritāri attīstītām. Indiešu miljardiera uzņēmumu "flagmanis" "Adani Enterprises" savu akciju vērtību šogad audzējis par 115%.

Februārī Adani apsteidza citu indiešu miljardieri Mukešu Ambani, kļūstot par bagātāko cilvēku Āzijā. "Bloomberg" miljardieru saraksta trešo pozīciju Adani sasniedza augusta beigās.

Atsaucoties uz "Bloomberg", Bezosa aktīvu vērtība ir sarukusi līdz 145,8 miljardiem dolāru, jo ievērojami samazinājusies tehnoloģiju kompāniju akciju vērtība. Kopumā Bezosam piederošo "Amazon" akciju vērtība šogad zaudējusi 25%.

Iepriekš Bezoss bija miljardieru saraksta līderis, taču viņa pozīcijas iedragāja šķiršanās 2019. gadā. Tāpat lielākā daļa viņa aktīvu ir cieši saistīti ar "Amazon" akcijām. Atsaucoties uz "Bloomberg", kopš janvāra Bezoss ir zaudējis vairāk nekā 45 miljardus dolāru. Formas beigas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu