Krievijas iedzīvotāji masveidā meklē atbildes "Google", kā pamest valsti bez vīzas, pases un naudas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: edchechine/Shutterstock

Krievijas iedzīvotāji cenšas atrast veidu, kā izbraukt no valsts bez vīzas, pases un naudas, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Saskaņā ar "Google Trends" datiem secināms, ka arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju meklē jautājumu "kā pamest Krieviju". Šobrīd šis jautājums saņēmis 100 punktus, kas nozīmē visaugstāko popularitātes līmeni.

Pēdējo reizi šis jautājums bija tik populārs pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā februāra beigās. Šobrīd šis jautājums satrauc daudz Krievijas iedzīvotājus, īpaši Tulas reģionu un Karēlijas Republiku.

Zīmīgi, ka populāri ir arī tādi jautājumi, kā "kur var izbraukt no Krievijas bez vīzas", "kā izbraukt no Kriebvijas bez pases", "kā izbraukt no Krievijas bez naudas".

"Apollo.lv" iepriekš vēstīja, ka Londonā bāzētā uzņēmuma "Henley & Partners" dati liecina, ka šogad no Krievijas varētu bēgt vairāk nekā 15 000 miljonāru, jo vairāki turīgie pilsoņi pēc iebrukuma Ukrainā nav apmierināti ar Vladimira Putina režīmu.

Paredzams, ka aptuveni 15% turīgo krievu līdz 2022. gada beigām būs emigrējuši uz citām valstīm.

Pēdējās desmitgades laikā no Krievijas ik gadu pastāvīgi pieaug turīgo iedzīvotāju emigrācijas skaits, kas ir agrīna brīdinājuma zīme par pašreizējām problēmām, ar kurām saskaras valsts, secināts ziņojumā.

Vēsturiski pirms lieliem valstu iebrukumiem parasti paātrinās turīgo iedzīvotāju emigrācija. Tāpat secināts, ka nereti turīgie iedzīvotāji ir pirmie, kas emigrē, jo viņiem ir līdzekļi.

Pasaules bagātākie iedzīvotāji ir pārcēlušies uz ASV un Apvienoto Karalisti, taču ziņojumā secināts, ka Apvienoto Arābu Emirāti (AAE) varētu būt viens no populārākais galamērķis.

"Apvienotā Karaliste ir zaudējusi savu bagātības centra kroni, un ASV strauji atvelkas kā magnēts pasaules bagātajiem iedzīvotājiem, un ir sagaidāms, ka AAE to apsteigs, piesaistot vislielāko miljonāru pieplūdumu pasaulē 2022. gadā," vēstīts ziņojumā.

Paredzams, ka līdz gada beigām uz AAE būs pārcēlušies aptuveni 4000 miljonāri. Tāpat paredzams, ka liels skaits miljonāru pārcelsies uz Maltu, Maurīciju un Monako.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu