No Rīgas HES ūdenskrātuves izmakšķerē 215 centimetru garu samu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No Rīgas HES izceļ vairāk nekā divus metrus garu samu
No Rīgas HES izceļ vairāk nekā divus metrus garu samu Foto: Portāla makšķerniekiem "CopesLietas.lv" foto

No Rīgas HES ūdenskrātuves tika izcelts 215 centimetrus garš sams, vēsta portāls makšķerniekiem "CopesLietas.lv". 

Sams, kura garums ir 215 cm un svars 63.7 kilogrami, esot ne tikai makšķernieka Vitālija Vorobjova personiskais, bet arī Rīgas HES ūdenskrātuves rekords.

Vitālijs ir specializējies samu copē, cenšoties izkost visas šī makšķerēšanas veida nianses, kā arī nodrošinoties ar attiecīgu ekipējumu.

Loms pilnīgi noteikti nav nejaušība un Vitālijs atzīst, ka "ir uz to gājis kopš mirkļa, kad paņēmis rokās makšķeri".

"Apollo.lv", atsaucoties uz raidījumu "Bez Tabu" jau vēstīja, ka jūnija beigās madonietis Jānis vairākkārt mēģināja izvilkt saldūdens zivi - samu. 26. jūnijā ar piekto reiz vīrietim izdevies no Daugavas izvilkt lielo lomu.

Izvelkot zivi, Jānis neticējis savām acīm - uzliekot lielo lomu uz svariem, tie rādīja 91 kilogramu, un izmērot - 241 centimetrs.

"Divas stundas bija bez variantiem, cīņa bija tikai vienā virzienā un ne manā. Pēc otrās stundas jau izskatījās cerīgāk, jo sams jau bija noguris. Pēc divarpus stundām nolēmu, ka zivs jāvelk uz krastu, kur mani jau sagaidīja palīgi," stāsta Jānis.

Lai Jānis varētu pretendēt uz rekordu, viņam zivs vispirms ir jāved uz Valsts zinātnisko institūtu "Bior", lai noteiktu tās vecumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu