Rasisma un seksisma skandālā iepītais "Suns" un "Mercury" īpašnieks komandām meklē jaunus īpašniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Servers
Roberts Servers Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" un Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury" īpašnieks Roberts Servers abām vienībām meklē jaunus īpašniekus.

Juridiskā biroja veiktajā izmeklēšanā konstatēts, ka Servers neapšaubāmi pārkāpis standartus, kas nav saskaņā ar komandas un līgas politiku. Servers lietojis rasistiskus izteicienus, nevienlīdzīgi izturējies pret komandā strādājošajām sievietēm, izteicis seksuāla rakstura piezīmes un veicis attiecīgas darbības, kā arī rupji izturējies pret darbiniekiem.

Veiktās izmeklēšanas rezultātā NBA Serveram piešķīra viena gada diskvalifikāciju un desmit miljonus ASV dolāru lielu naudas sodu. NBA šos līdzekļus novirzīs fondam, kas cīnās ar rasu un dzimumu aizspriedumiem darba vietās.

"Šobrīd ir skaidri redzams, ka, lai kādas labas lietas es darītu, tas neatsvērs to, ko esmu teicis pagātnē," paziņojumā citēts Servers. "Šo iemeslu dēļ esmu sācis meklēt pircējus "Suns" un "Mercury"."

"Nevēlos novērst uzmanību un vēlu abām organizācijām, spēlētājiem, darbiniekiem un līdzjutējiem tikai labāko," piebilda komandu īpašnieks. "Šajā laikā centīšos kļūt par labāku personu un atbalstīšu šo kopienu dažādos veidos."

Servers "Suns" un "Mercury" komandas iegādājās 2004.gadā. Pirms sešiem gadiem viņš iegādājās arī Spānijas futbola klubu "Mallorca".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu