FOTO un VIDEO Pie Saeimas piketē pret kažokzvēru audzētavām (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 22. septembrī, norisinās biedrības "Dzīvnieku brīvība" organizēts pikets, lai paustu atbalstu dzīvnieku aizsardzībai un kažokzvēru audzēšanas aizliegumam Latvijā. 

Foto: Pie Saeimas piketē pret kažokzvēru audzētavām

Tāpat šodien Saeimas deputāti galējā lasījumā balsos par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kuri nosaka aizliegumu audzēt un turēt lauksaimniecības dzīvniekus, ja to turēšanas un audzēšanas vienīgais vai galvenais iemesls ir kažokādu ieguve.

"Dzīvnieku brīvība" vadītāja Katrīna Krīgere skaidro, ka

"šis ir viens no visietekmīgākajiem lēmumiem visā Latvijas dzīvnieku aizstāvības vēsturē, kurš izšķirs simtiem tūkstošu dzīvnieku likteni."

Tāpat viņa aicina "deputātus izlēmīgi pielikt punktu nežēlīgajai lapsu, ūdeļu un šinšillu ekspluatācijai zvēraudzētavās. Kažokādu industrijai vairs nav attaisnojuma mūsu sabiedrībā, kura aizvien lielāku nozīmi piešķir līdzcietībai un cieņai pret dzīvniekiem kā sajūtošām būtnēm."

Pikets sāksās plkst. 8.30 Vecrīgā, Neatkarības laukumā pie Saeimas.

Kā informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD),

Latvijā šobrīd ir četras kažokzvēru audzētavas, kuras audzē un tur lauksaimniecības dzīvniekus vienīgi kažokādas ieguvei.

Visas četras audzētavas iegūst ūdeļu kažokādu.

"Dzīvnieku brīvība" ir 2012. gadā dibināta biedrība, kuras mērķis ir izbeigt dzīvnieku ciešanas industriālajā lopkopībā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu