Turcija meklē alternatīvas Krievijas maksājumu sistēmai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sergio Photone/Shutterstock

Turcija meklē alternatīvas Krievijas maksājumu sistēmai "Mir", ņemot vērā, ka turpmāka tās izmantošana var novest pie Rietumu sankcijām, ceturtdien paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Turcijas mediji šonedēļ ziņoja, ka Turcijas lielākā privātbanka "Iş Bankası" un banka "DenizBank" pārtraukušas darbu ar "Mir" kartēm.

Trīs Turcijas valsts bankas turpina strādāt ar "Mir", neskatoties uz brīdinājumiem par iespējamām Eiropas Savienības (ES) un ASV sankcijām.

Pagājušajā mēnesī vadošā Turcijas biznesa grupa paziņoja, ka ir saņēmusi vēstuli no ASV Finanšu ministrijas ar brīdinājumu, ka uzņēmumi riskē ar sankcijām, ja viņi strādā ar Krievijas uzņēmumiem, uz kuriem attiecas ASV sankcijas.

"Mums tagad jāapsver, ko varam darīt (..), kādas ir alternatīvas," žurnālistiem Ņujorkā paziņoja Erdogans.

Turcijas valdība gala lēmumu par alternatīvu pieņems piektdien, paziņoja prezidents.

Turcija, kas ir NATO dalībvalsts, bet nav ES valsts, atteicās pievienoties Rietumu sankcijām pret Krieviju pēc tās iebrukuma Ukrainā un saglabājusi labas attiecības gan ar Maskavu, gan Kijivu.

Turcijas enerģētikas un tūrisma sektori ir stipri atkarīgi no Krievijas.

Erdogans nesen paziņoja par pasākumiem, kuru mērķis ir paplašināt ekonomikās saites ar Maskavu, tai skaitā daļu no Turcijas maksājumiem par Krievijas gāzi veikt rubļos.

Tai pat laikā Erdogans sacīja, ka Ankara novērtētu, ja Krievija sāktu tiešos lidojumus uz Ziemeļkipru, jo tas veicinātu tūrismu Turcijas faktiski kontrolētajā Kipras daļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu