ASV vairākus mēnešus sūta Krievijai brīdinājumus par smagām sekām kodolieroču pielietošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: lev radin/Shutterstock

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija jau vairākus mēnešus sūta Krievijai brīdinājumus par smagām sekām kodolieroču pielietošanai karā ar Ukrainu, vēsta laikraksts "Washington Post".

Avīze atgādina nepārprotamos kodoldraudus no Krievijas līderu puses, tai skaitā prezidenta Vladimira Putina un Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieka Dmitrija Medvedeva.

Laikraksts arī min citātu no nesenas intervijas ar Baidenu, kurā viņš sacīja, ka kodolieroču pielietošanas gadījumā Krievija "mainīs kara tēlu, un to vairs nevarēs salīdzināt ne ar ko pēc Otrā pasaules kara".

Kā raksta "Washington Post", Valsts departaments uztur nepubliskus kontaktus ar Maskavu šajā jautājumā. Laikraksta avoti gan nesniedza informāciju par to, kas tieši nodevis Vašingtonas vēstījumus un kas konkrēti tajos bijis teikts. Nav arī skaidrs, vai Vašingtona ir sūtījusi jaunus vēstījumus pēc Putina izsludinātās mobilizācijas un "referendumu" sarīkošanas Krievijas okupētajās Ukrainas daļās.

"Washington Post" šo Vašingtonas politiku dēvē par mēģinājumu saglabāt "stratēģisko nenoteiktību" - koncepciju, ka pretinieks nekad nedrīkst būt pilnīgi pārliecināts, kā otra puse reaģēs uz iespējamo kodoleskalāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu