"Es negribētu būt šajā lidojumā..." Lidmašīna brīnumainā kārtā pārlido viesuļvētrai "Fiona"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jerome Weingarden/"Twitter"

Pirmdien, 19. septembrī, lidsabiedrības "JetBlue" lidmašīna no Dominikānas uz ASV brīnumainā kārtā pārvarēja viesuļvētru "Fiona", vēsta medijs "Insider".

Dati liecina, ka lidmašīna "Airbus A320" lidoja virs 2. kategorijas vētras. Lidmašīna lidoja no 30 000 līdz 34 000 pēdu augstumā, kas liecina, ka būtu bijis grūti izvairīties no visiem vētras aspektiem.

Aviokompānija pirms lēmumu pieņemšanas par lidojumu konsultējusies ar Federālo aviācijas pārvaldi un attiecīgi atcēlusi vairākus reisus.

"Katru lidojumu plāno ekspertu komanda, kas pēc tam nepārtraukti uzrauga lidojuma gaitu un laikapstākļus," vēsta kompānijas pārstāvis Dereks Dombrovskis.

Meteorologs Rendijs Bass sacīja: "Es negribētu būt šajā lidojumā."

Turpretī meteorologs un pilots Džeimss Eidelots 2018. gada intervijā "The Points Guy" sacīja, ka ir droši lidot virs viesuļvētrām.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Dominikānas Republiku pirmdien skārusi viesuļvētra "Fiona", kas dienu iepriekš satricināja Puertoriko, atstājot visu valsti bez elektroapgādes un nodarot plašus postījumus.

Vētras ietekme bijusi sevišķi postoša, jo Puertoriko vēl nav atguvusies no viesuļvētras "Marija", kas 2017.gada laupīja dzīvību teju 3000 cilvēku un iznīcināja elektroapgādes tīklu.

"Fionas" atnestie vēji un lietus Puertoriko noskaloja ceļus, norāva ēkām jumtus un izraisīja plūdus, sagrāva tiltu un appludināja lidostas skrejceļu.

Varasiestādes ziņoja, ka vētrā neviens cilvēks nav gājis bojā, bet amatpersonas brīdināja, ka patieso postījumu apmēru vēl nav iespējams noteikt.

Paredzams, ka iedzīvotājiem nāksies vairākas dienas gaidīt, līdz tiks atjaunota elektroapgāde. Lielā daļā valsts traucēta arī apgāde ar ūdeni.

Gatavojoties vētrai, Dominikānas Republikas varasiestādes slēdza ostas un aicināja cilvēkus palikt mājās un nedoties uz darbu.

Pirmdienas rītā, kad "Fionas" centrs atradās aptuveni 15 kilometrus no Samanas, Dominikānas Republikā, vētras brāzmas sasniedza ātrumu 140 kilometrus stundā (38 metrus sekundē).

Meteorologi prognozē, ka "Fiona" otrdien pavirzīsies garām Tērksu un Kaikosu salām un ceturtdien vai piektdien pietuvoties Bermudu salām, saglabājot viesuļvētras spēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu