VIDEO ⟩ “Atceries, kā tu man neizīrēji dzīvokli Maskavā?” Kazahstānas "tiktokeri" rāda, kā sagaidīs bēguļojošos krievus (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: zhanxo Zhanar/TikTok

Kazahstānas un Kirgizstānas iedzīvotāji vietnē "TikTok" sarīkojuši zibakciju, kurā demonstrē, kā viņi sagaidīs Krievijas iedzīvotājus, kuri bēg no Putina izsludinātās mobilizācijas, ziņo medijs "Ukrainska Pravda".

Videoklipos cilvēki atceras, cik "viesmīlīgi" krievi savās pilsētās sagaidīja Kazahstānas iedzīvotājus, tāpēc sola viņus sagaidīt tādā pašā veidā.

"Vai var pa cilvēcisko? Neaizmirsti, kurš tev iemācīja izmantot tualeti! Mēs atgūsim savas zemes! Un kā ir pareizi - Alma-Ata vai Almati?" - "TikTok" lietotāja raksta retoriskus jautājumus krieviem.

Videoklipā meitenes parodē maskaviešus, kuri nebija ļoti apmierināti ar viesiem no Āzijas.

"Понаехали!" [2020. gadā uzņemtā Krievijas komēdija par krievu ģimenes ceļojumu uz Kaukāzu] Biškeka nav no gumijas. Pieņemšana darbā - tikai ar kirgīzu valodas atzīšanu. Lūdzu, uzrādiet savu reģistrācijas apliecību. Es izīrēju dzīvokli tikai cilvēkiem ar aziātu izskatu. Slāvi, dodieties prom. Nav speķa, ir tikai aitas gaļa," - fitnesa trenere no Kirgizstānas mēģina uzņemt krievus.

@zhanxo

Юмора ради. Мирного неба нам всем🙌🏽

♬ оригинальный звук - Zhanar

Arvien lielāku popularitāti guvis kāds video par to, kā Kazahstānā krieviem tiek izīrēts dzīvoklis. Kāds vīrietis, izliekoties par krievu, sameklējis sludinājumu par dzīvokļa īri Almati par vairāk nekā 800 ASV dolāriem mēnesī.

Izīrētāja, uzzinot, ka zvanītājs, iespējams, ir Krievijas pilsonis, jautā viņam: "Kam pieder Krima?".

Zvanītājs pēc tam saņēmis atteikumu. 

"Jūs taču dzīvojat jurtās, vai ne? Jā! Es to izīrēšu par 1 "citronu" mēnesī," kazahu "tiktokere" troļļo krievus. 

@smakfunny

Ситуация.

♬ baby hotline - 🎗favstf

"Atceries, kā tu man neizīrēji dzīvokli Maskavā?" videoklipā saka puisis.

@avangard_sali ♬ оригинальный звук - ваня

Arī citi "tiktokeri" atceras, ko krievi teica par Kazahstānu, uz kurieni viņi tagad bēg no Putina pavēles.

@hyoxxxi ♬ rolling in the deep . ssuea - ssua

"Kazahstāna nav attīstīta valsts. Tur ir simtreiz sliktāk nekā Krievijā," - šos vārdus atgādina krieviem, kas tagad dodas uz Kazahstānu.

Ukraiņi savos komentāros pauž atbalstu kazahiem un apgalvo, ka pēc uzvaras Krievijas uzsāktajā karā viņi noteikti apmeklēs viņu valsti.

@xvchelllssss ♬ What was the reason x everybody makes mistakes - user

Jau ziņots, ka Kazahstāna neizdos pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Krievijas pilsoņiem bez Maskavas atļaujas, ceturtdien paziņoja parlamenta spīkers. 

Kazahstānas parlamenta spīkers Maulens Ašimbajevs žurnālistiem Astanā paziņoja, tiesībsargājošo iestāžu un migrācijas dienesta amatpersonas strādā saskaņā ar likumu, apstrādājot ārvalstu pilsoņu, tai skaitā Krievijas pilsoņu lūgumus pēc pastāvīgās uzturēšanās atļaujām.

"Mūsu oficiālās institūcijas neizsniegs uzturēšanās atļaujas personām, kuras neiesniegs dokumentus, kas apliecina, ka viņu valstīm nav iebildumu pret viņu pārcelšanos uz Kazahstānu," sacīja Ašimbajevs.

"Kopumā valsts struktūras ir informētas par situāciju [kraso valstī ieceļojošo Krievijas pilsoņu skaita pieaugumu]. Mēs risinām sarunas par šo jautājumu," paziņoja spīkers.

Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina trešdienas paziņojuma par daļējo mobilizāciju tūkstošiem Krievijas pilsoņu pameta valsti, dodoties uz ārvalstīm, kur Krievijas pilsoņi var iebraukt bez vīzas, piemēram, Armēniju, Baltkrieviju, Gruziju, Serbiju, Kazahstānu un Mongoliju.

Kazahstānas amatpersonas aprīlī paziņoja, ka 2022.gada pirmajos četros mēnešos ir pieaudzis to Krievijas pilsoņu skaits, kuri lūguši pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Kazahstānā, taču nesaistīja šo tendenci ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Ziņu aģentūra RBK pagājušajā mēnesī ziņoja, ka uz Kazahstānu šā gada aprīlī un maijā pārcēlušies 570 000 Krievijas pilsoņu, kas ir par gandrīz 30% vairāk nekā Kazahstānā uz dzīvi apmetušos Krievijas pilsoņu skaits no janvāra līdz martam.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu