Baltkrievija līdz minimumam samazinās savu diplomātu skaitu Tallinā un Igaunijai pieprasa darīt to pašu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: fizkes/Shutterstock

Baltkrievijas Ārlietu ministrija nosūtījusi Igaunijas Ārlietu ministrijai notu, paziņojot, ka līdz minimumam samazinās diplomātu skaitu Baltkrievijas vēstniecībā Tallinā, kā arī pieprasot līdz minimumam samazināt diplomātu skaitu Igaunijas vēstniecībā Minskā.

Šāds lēmums ir reakcija uz to, ka šonedēļ ANO Ģenerālās asamblejas sesijas laikā Ņujorkā Igaunija rīkoja Baltkrievijas opozīcijas atbalsta pasākumu, kurā piedalījās arī opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, paskaidrots notā.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu uzsvēris, ka šādi Baltkrievijas režīms vēl vairāk demonstrē savu noziedzīgo seju.

"Igaunija vienmēr atbalstīs Baltkrievijas opozīcijas un pilsoniskās sabiedrības demokrātiskos centienus," Reinsalu teiktais citēts Igaunijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Reinsalu arī norādījis, ka jāpastiprina spiediens uz Aleksandra Lukašenko režīmu.

"Baltkrievijas varas iestādes ir līdzdalībnieces Krievijas nežēlīgajā karā pret Ukrainu, kas turpinās jau vairāk nekā sešus mēnešus. Tādēļ sankcijas pret režīmu jāpadara stingrākas, jāturpina tā starptautiskā izolācija, kā arī mums jānodrošina tiesiskā atbildība, jo nedrīkst pieļaut, lai Lukašenko režīms uzskatītu, ka tas ir nesodāms," piebildis Igaunijas ārlietu ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu