Ropažu novadā pie bijušās "Rīga-Ērgļi" dzelzceļa līnijas uzstādīs barjeras un informatīvas zīmes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijusī Ērgļu dzelzceļa stacija.
Bijusī Ērgļu dzelzceļa stacija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ropažu novadā uz ceļiem pie bijušās Ērgļu dzelzceļa līnijas sākta transportlīdzekļu kustību aizliedzošo barjeru un informatīvo zīmju uzstādīšana, informēja pašvaldības SIA "Rīgas meži" pārstāve Ieva Bērziņa.

Barjeras uzstādīs bijušās dzelzceļa līnijas "Rīga - Ērgļi" posmā no Cekules līdz Bajāriem. Tas nepieciešams, jo ceļa segums tiek izbraukāts un izdangāts, uz ceļa ir ieveidojusies "trepe", nereti bijušā dzelzceļa uzbērums tiek izmantots arī kā autoceļš piebraukšanai īpašumiem vai sastrēgumu apbraukšanai.

Plānots, ka barjeru uzstādīšanu pabeigs līdz oktobra vidum. Barjeras neietekmēs operatīvo transportlīdzekļu kustību un piekļūšanu nepieciešamajiem objektiem, kā arī neietekmēs gājēju, skrējēju un velosipēdistu pārvietošanos.

"Rīgas meži" un Ropažu novada pašvaldība lūdz vietējos iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret ierobežojumiem un aicina saviem īpašumiem piekļūt pa tam paredzētajiem ceļiem.

SIA "Rīgas Meži" ir 2008.gadā dibināts Rīgas pašvaldības uzņēmums, kas apsaimnieko galvaspilsētai piederošos mežus, dārzus un parkus. Uzņēmuma pārziņā ir 62 000 hektāri mežu, kā arī Rīgas parki un apstādījumi.

Uzņēmums 2021.gadā strādājis ar 17,57 miljonu eiro apgrozījumu un 9,03 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu