Krievijas iedzīvotāji masveidā steidz no bankomātiem izņemt naudu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: vovidzha/Shutterstock

Krievijas iedzīvotāji īsi pēc mobilizācijas izsludināšanas no bankām izņēmuši lielu naudas summu skaidrā naudā. Faktiski, Krievijā izsludinātā "daļējā" mobilizācija izprovocējusi paniku iedzīvotāju vidū, kas ir līdzīga tai, kas tika pieredzēta īsi pēc kara sākuma februāra beigās.

"The Moscow Times", atsaucoties uz Krievijas Centrālās bankas datiem vēsta, ka 23. septembrī vien diennakts laikā skaidrās naudas apgrozījums pieaudzis par 132,1 miljardu rubļu (2,3 miljardiem eiro). Pēdējo reizi šāds pieprasījums bija novērots 4. martā, kad Krievijas iedzīvotāji skaidrā naudā izņēma 151,1 miljardu rubļu (2,7 miljardus eiro).

Rekords tika uzstādīts 25. februārī, kara otrajā dienā, kad Krievijas iedzīvotāji no bankas kontiem izņēma 1,4 triljonus rubļu (24 miljardus eiro). Tomēr pašreizējā situācija būtiski atšķiras no tās, kāda bija kara pirmajās dienās.

Toreiz cilvēki izņēma naudu, jo baidījās no Rietumu sankciju sekām (piemēram, iekrājumu zaudēšanas), taču tagad līdzekļi skaidrā naudā vajadzīgi, lai veiksmīgā gadījumā izdotos atpirkties no mobilizācijas un izbraukt no Krievijas.

Pēc analītiķu teiktā, kopējais pieprasījums pēc skaidrās naudas pēc mobilizācijas ir mērāms vienā triljonā rubļu.

Iepriekš ziņots, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izsludinātās mobilizācijas dēļ vietējais finanšu tirgus pieredzēja milzīgu kritumu. Tāpat finanšu tirgum rada problēmas Krievijas īstenotie “referendumi” okupētajās teritorijās Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu