Kad nauda nesmird, bet sniegums... Jelisejevam un Kalniņam fiasko okupantu līgas ievadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš (centrā)
Jānis Kalniņš (centrā) Foto: hcamur.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu pieteikumos šogad atrodami divi bijušie Latvijas izlases hokejisti Nikolajs Jelisejevs un Jānis Kalniņš, kuriem jaunajos klubos līdz šim nav izdevies "atvērties".

Kā zināms, šajā vasarā vietu Latvijas sportā pret Krievijas asiņaino naudu izvēlējās apmainīt divi pašmāju hokejisti - Jānis Kalniņš un Nikolajs Jelisejevs. Abiem hokejistiem durvis uz jebkādu lomu/amatu Latvijas hokejā saimē līdz ar šādu lēmumu ir ciet.

Kalniņš pievienojās Habarovskas "Amur", bet Jelisejevs papildināja Vladivostokas "Admiral", ko vada bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs. Abiem hokejistiem sezonas sākums nav bijis no tiem spilgtākajiem.

Piezīme - statistika apkopota 27. septembra pēcpusdienā pirms "Amur" mača pret Maskavas "Spartak".

28 gadus vecais Jelisejevs līdz šim aizvadījis visas 11 "Admiral" spēles, kuru laikā viņam izdevies iekrāt vien divus rezultativitātes punktus (1+1). Jāatzīmē, ka uzbrucējs savu "rēķinu" atvēra vien komandas līdz šim pēdējā mačā pret Čerepovecas "Severstaļ". Vidēji mačā viņš laukumā pavadījis 15 minūtes un piecas sekundes. Līdz šim viņa lietderības koeficients ir -2.

Šajā sezonā Jelisejevu Tambijevs ir "mētājis" no nomināli otrā virknējuma. Piecus mačus Jelisejevs sācis trešajā virknējumā, bet sešus - otrajā.

Apkopojot gūtos punktus un lietderības koeficientu, Jelisejevs līdz šim bijis statistiski sliktākais no septiņiem "Amuru" uzbrucējiem, kuri aizvadījuši visus 11 mačus.

Arī Kalniņš nevar lepoties ar spožiem vai pat viduvējiem rādītājiem. Bijušais Latvijas valstsvienības vārtu vīrs ir piedalījies vien trijos no "Amur" desmit mačiem, vidēji spēlē zaudējot 4,31 ripu un atvairot vien 87,5% pretinieku metienu.

Pieteikumā Kalniņš bijis deviņās no desmit "Amur" spēlēm. Līdz šim pēdējo reizi viņš laukumā devies 19. septembrī, kad "Amur" piedzīvoja "sauso" zaudējumu pret Ufas "Salavat Julajev" (0:2).

Savukārt Kalniņa konkurents Jevgeņijs Aļikins līdz šim demonstrējis lielisku sniegumu, vidēji mačā zaudējot vien 1,8 ripas un atvairot 94,1% metienu.

Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka Krievijā spēlējošie leģionāri ar vāju statistiku sezonas ievadā ilgi komandā nenoturas. Tas, protams, ja hokejistu lomai komandā ir strikti sportiska nozīme bez propagandas piesitiena...

"Amur" šobrīd Austrumu konferencē 11 klubu konkurencē ieņem 9. vietu, bet "Admiral" ierindojas 7. pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu