Kuleba mudina starpniecību piedāvājušās valstis atbalstīt Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dmitro Kuleba.
Dmitro Kuleba. Foto: SIPA/Scanpix

Valstīm, kas Ukrainai pēdējā laikā piedāvā starpniecības pakalpojumus attiecībās ar Krieviju, šī spēle ir jāizbeidz, jāatbalsta Ukraina cīņā, nevis jāizvairās no atbalsta, piesedzoties ar sarunvedēja masku, otrdien, 27. septembrī, paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Es gribu izmantot izdevību un vērsties pie visām tām valstīm, kas pēdējā laikā dažādos pasaules stūros uzstāj uz sarunu nepieciešamību, piedāvājot savus starpniecības pakalpojumus starp Krieviju un Ukrainu," pavēstīja Kuleba.

"Krievija negrib nekādu sarunu, izbeidziet spēlēt šo spēli, nodarbojieties ar to, kas šobrīd ir vajadzīgs visvairāk - atbalstiet Ukrainu šajā cīņā, un neizvairieties no šī atbalsta, piesedzoties ar sarunvedēja masku."

"Sarunu laiks, diemžēl, nav pienācis tikai un vienīgi Krievijas nostājas dēļ," Kuleba sacīja ar Francijas ārlietu ministri Katrīnu Kolonnu kopīgajā preses konferencē.

Krievija ar saviem lēmumiem uzstājīgi demonstrē, ka netiecas ne pēc miera, nedz konflikta diplomātiskā atrisinājuma, norādīja ministrs.

"Šeit gribu izmantot izdevību un pieminēt [Francijas] prezidenta [Emanuela] Makrona vārdus viņa uzrunā ANO Ģenerālajai asamblejai par tā dēvētajām neitrālajām valstīm, kas uzskata, ka varēs nogaidīt."

"Nē, diemžēl nogaidīt jums neizdosies, ir jāieņem nostāja - taisnīguma nostāja, starptautisko tiesību nostāja, drošības un pasaules miera aizstāvēšanas nostāja," sacīja Kuleba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu