Katrs okupantu trieciens liecina, ka pašreizējais militārais atbalsts Ukrainai ir nepietiekams, norāda Zelenskis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: EPA/Scanpix

Katrs agresorvalsts trieciens Ukrainas pilsētām un civiliedzīvotājiem liecina par to, ka pašreizējais Rietumvalstu militārais atbalsts Ukrainai ir nepietiekams, otrdienas vakarā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Prezidenta uzruna ukraiņiem tika publiskota sociālajā tīklā "Facebook".

Zelenskis tajā pastāstīja, ka viņam otrdien bijusi saruna ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

"Es pateicos viņam par Krievijas pseidoreferendumu apņēmīgu nosodīšanu. Mēs detalizēti apspriedām situāciju frontē un tālāku Ukrainas Bruņoto spēku atbalstu no alianses dalībvalstu puses," paziņoja Zelenskis.

"Katrs jauns Krievijas trieciens Ukrainas pilsētām, mūsu civilajiem objektiem pierāda to, ka esošais aizsardzības atbalsts Ukrainai ir nepietiekams. Mēs to skaidri sakām mūsu partneriem. Un mūs sadzird. Un tas ir svarīgi," pavēstīja Zelenskis.

Zelenskis 16. septembrī bija paziņojis, ka Krievijas okupācijas spēki pielietojuši pret Ukrainu vairāk nekā 3800 raķešu.

Zelenskis arī aicināja izslēgt Krieviju no visām starptautiskajām organizācijām un nosauca piecus faktus par to, kā Krievija pārkāpusi starptautisko tiesisko kārtību un tiesības. Viņš arī uzsvēra, ka Ukrainai ir jāsaņem visa nepieciešamā militārā un finansiālā palīdzība, lai agresors zaudētu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu