VIDEO ⟩ Repa pionieri Kurts un Ozols izdod kopīgu dziesmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas hip hop mūzikas žanra pionieri Kurts un Ozols apvienojušies kopīgā skaņdarbā un publiskojuši jaunu dziesmu. Dziesma "Robežas" ir abu repa celmlaužu kopdarbs pēc teju piecpadsmit gadu pārtraukuma.

Skaņdarbs uz skatuves pirmo reizi izskanēs 8. oktobrī Kurta koncerttūres "Laikā" noslēguma koncertā klubā "One One".

"Mums katram prātā ir tās nosacītās robežas, kas iegrožo mūsu ambīcijas un attur no jaunu apvāršņu sasniegšanas, tomēr, lai gūtu panākumus, šīs robežas ir jāpārkāpj un no savas komforta zonas ir jāiziet.

Tikai nemitīga sevis izaicināšana un uzdrīkstēšanās darīt to, ko nekad līdz šim neesi darījis, virza izaugsmi – par to ir dziesma “Robežas”.

Gadu gaitā daudzkārt ar Ģirtu esam runājuši par jauna, kopīga skaņdarba ierakstīšanu, jo pēdējās kopīgās dziesmas mums tapušas tālajā 2009. gadā. Rakstot šo dziesmu, es uzreiz sajutu, ka šis ir gabals, kurā Ģirtam noteikti jāpiedalās, jo Latvijas mūzikā būs grūti atrast vēl lielāku sevis izaicinātāju un robežu pārkāpēju kā viņš," par dziesmu stāsta Kurts.

"Pēc ilgākas pauzes atkal esam ar Kurtu uz viena "bīta". Kurts atsūtīja dziesmas "demo", un pārējais jau notika pats no sevis," piebilst Ozols.

Skaņdarbs "Robežas" ir Kurta pirmais singls, kas nodots klausītāju vērtējumam, kopš izdots repera godalgotais atgriešanās albums "Laikā", kas šogad saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons".

Kā atklāj mākslinieks, šobrīd uzsākts darbs pie jauna albuma veidošanas un kopdarbu ar Ozolu var uzskatīt par ievadu topošajam materiālam.

Noklausies Kurta un Ozola dziesmu "Robežas" šeit:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu