Putins piektdien gatavojas ceremonijā "oficiāli" anektēt četrus Ukrainas apgabalus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins piektdien, 30. septembrī, rīkos ceremoniju, kurā parakstīs "oficiālu" četru Ukrainas apgabalu aneksiju pēc pseidoreferendumiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vladimirs Putins ar runu uzstāsies Kremlī.

"Rīt Lielās Kremļa pils Georga zālē plkst.15:00 notiks parakstīšanas ceremonija par jauno teritoriju inkorporāciju Krievijā," pavēstīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Putins uzstāšoties ar īpašu runu.

Krievija no 23. līdz 27. septembrim okupētajās Ukrainas teritorijās, pārkāpjot jebkādas starptautiskās tiesības, organizēja fiktīvas nobalsošanas par okupēto teritoriju aneksiju.

Visas rietumvalstis jau paziņojušas, ka negrasās jebkādā veidā atzīt šos pseidoreferendumus. Par to neatzīšanu paziņoju pat tāda Krievijai tradicionāli draudzīga valsts kā Serbija.

Maskavā ieradušies četros Ukrainas apgabalos krievu okupantu izveidoto marionešu administrāciju nominālie vadītāji, kas nupat mudināja Krieviju šos okupētos reģionus anektēt. Viņiem plānota tikšanās ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu.

"Es jau esmu Maskavā," Krievijas propagandas medijam TASS apliecināja Leonīds Pasečņiks, ko Kremlis izraudzījies Luhanskas vietvalža lomai.

Ir paredzēta Krievijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar okupēto apgabalu nominālajiem vietvalžiem, sacīja Hersonā okupantu ieceltā amatpersona Kirils Stremousovs.

"Tikšanās ar prezidentu, protams, ir plānota. Man šīs informācijas nav, es nevaru pateikt - kur, kas, kad," Kremļa radio sacīja Hersonas kolaboracionists.

Trešdienas vakarā Stremousovs publicēja fotogrāfiju, kurā redzami Maskavas ieceltie Doneckas, Hersonas un Zaporižjas apgabalu okupēto daļu nominālie vietvalži Deniss Pušiļins, Vladimirs Saldo un Jevgēņijs Beļickis. Kā norādīja Hersonas kolaboracionists, viņi ieradušies Maskavā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu